Milliardærene

Milliardær-brødrene Adolfsen er på boligtoppen i Tromsø

Nord-Norges største eiendomsinvestorer solgte mest i Tromsø i fjor. I år skal de selge enda mer over hele landet.

BYGGER FOR 3 MILLIARDER: Brødrene Kristian og Roger Adolfsen er god for seks milliarder kroner. I Tromsø bygger de boliger for tre milliarder kroner sammen med lokale utbyggere. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Frode Hansen, VG
 • Rune Ytreberg (iTromsø)
Publisert:

– Det artigste er å få til prosjekter og at gjengen som driver føler at vi får det til.

Det sier administrerende direktør Jens-Arne Johnsen i Barlindhaug Eiendom AS, en av de største eiendomsutviklerne i nord. De siste årene har han, entreprenøren Consto og milliardær-brødrene Roger og Kristian Adolfsen bygget boligblokker for flere milliarder kroner.

– Å samarbeide om prosjekter og å få det til, gir oss motivasjon, sier Johnsen.

Les også

Har brukt 800 millioner under krisen: – Det er mulig å gjøre gode dealer under corona

Gjengen, som består av Adolfsen, Johnsen og Consto-sjef Hans-Kristian Seterlund i spissen, sto i fjor bak det største boligsalget i Tromsø. Bjerkaker Sjøpark AS solgte 107 leiligheter for 450 millioner kroner i fjor. På de tre siste årene er det solgt 330 leiligheter i prosjektet for rundt 1,1 milliarder kroner.

Overskuddet på rundt 100 millioner kroner fordeles likt mellom de to eierne Barlindhaug Eiendom og Adolfsen-brødrenes eiendomsselskap Miliarium.

– Vi er strålende fornøyd med salget. Det er et kjempeprosjekt med 330 leiligheter. Ære være de som har jobbet med salget, det er imponerende salgstall, sier administrerende direktør Peder Stavnes Karlsen i Miliarium Bolig.

FORNØYD: Administrerende direktør Peder Stavnes Karlsen i Miliarium Bolig.

Milarium Bolig
Les også

Nær dobling i eiendomsmeglere felt for brudd på god meglerskikk

Milliarder i eiendom

Adolfsen-brødrene er to av Nord-Norges rikeste brødre og er gode for rundt seks milliarder kroner. De har bygget opp formuen på hoteller, barnehager og asylmottak.

Brødrene eier Adolfsen-gruppen, som har 24.000 ansatte og i fjor hadde en omsetning på 14 milliarder kroner.

Brødrene driver eiendomsutvikling gjennom selskapet Miliarium, som i flere år har samarbeidet med Barlindhaug. Det neste store samarbeidsprosjektet er boligområdet Fløylia i Tromsø, der partnerne skal bygge 700 boliger med en salgspris på to milliarder kroner.

Begge selskapene økte salget av boliger i fjor. Karlsen sier fjoråret er det beste så langt for Miliarium Bolig.

– Jeg er veldig happy med fjoråret. Det var et positivt år for oss på tross av covid-19. Vi har ansatt flere folk, brettet opp ermene og gått inn med betydelige investeringer i nye prosjekter og partnerskap. Jeg er stolt over og glad for at vi står enda sterkere ved inngangen til 2021 enn i fjor, sier Karlsen.

De selskapene Miliarium er involvert i, bygget flere boliger i fjor enn året før, men Karlsen sier det er for tidlig å gå ut med tall.

Les også

Da budene tikket inn, hadde megleren reist på ferie

Bygger over hele landet

Barlindhaug solgte boliger for 1,2 milliarder kroner via datterselskaper i 2019 og økte salget med rundt ti prosent i fjor. Resultatet etter skatt blir på rundt 50 millioner kroner for 2020.

I år vil selskapet bygge ti boligprosjekter over hele landet, og ha større omsetning i sør enn i nord.

– Jeg har ikke talt opp hvor mange boliger vi legger ut i markedet i år. Skal vi se ... 130 på Gjøvik, 300 på Jessheim, 120 i Sørum, 170 i Bodø, 40 i Drammen, 120 i Trondheim, og så videre og så videre, sier Johnsen i Barlindhaug Eiendom.

Selskapet er eid av Consto Holding i AS, der de største eierne er investorer spredt ut over hele Norge:

 • På Surna med 22 % av aksjene: Ingvar Sæther med familie, og Lars og Birgit Løseth.
 • I Oslo: Brødrene Adolfsen med 19 % av aksjene.
 • I Tromsø: Consto-sjef Hans Kristian Seterlund (6 %), og Barlindhaugs Jens-Arne Johnsen (6 %) og Kent-Helge Holst (5 %).
 • I tillegg har selskapet eiere i Narvik, Trøndelag og på Vestlandet.
Les også

Milliardærarving selger Norges dyreste bolig for 100 millioner

«Gøy å få til godt salg»

Det er entreprenøren Consto som bygger boligene for Barlindhaug, der Adolfsen-brødrene ofte er med som investorer. Tromsøfirmaet Consto har i likhet med Barlindhaug hovedsete i Tromsø, og begge firmaene har mangedoblet omsetningen de siste årene ved å vokse utenfor Nord-Norge.

Karlsen i Miliarium mener 2021 blir minst like godt som fjoråret.

– Det er gøy å få til godt salg, for da har vi gjort noe riktig. Det er gøy å jobbe sammen med partnere og finne de beste løsningene. Å lykkes er artig. Vi kan lykkes på mange måter, med salg, med å løse utfordringer og å få til å gjøre ting bedre.

– Det er givende og også et stort samfunnsansvar å utvikle nabolag og steder. Det som bygges skal stå der lenge etter at vi er døde. Jeg ser med gru på en del ting som er bygget rundt omkring, legger han til.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Milliardærene
 2. Eiendom
 3. Tromsø

Flere artikler

 1. Kjøper Coop-lager for tre milliarder kroner: – Ingen hemmelighet at dette er en rekordpris

 2. Hytteåret 2020: – Historisk på alle mulige vis

 3. Solgt for 550 millioner

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Slik skal Petter Smedvig Hagland få fart på selskapet sitt igjen

 6. Finansdepartementet: Kommunene kan tape 8,7 milliarder dersom alle gjør som Bø