Eiendomsaktørene

Deichman solgt for 245 millioner kroner

Møller eiendom vant den fire dager lange budkrigen. Nå vil selskapet gjøre om gamle Deichman til Oslos nye storstue.

Olav Olsen
  • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:

Møller eiendom er de nye eierne av gamle Deichman, etter at de vant budrunden med et bud på 245 millioner kroner. Dette bekrefter den administrerende direktøren Andreas Jul Røsjø overfor E24.

Gamle Deichmanske bibliotek ble lagt ut for salg 10. juni til en prisantydning på 58 millioner kroner.

Vilkårene for salget var at kjøper måtte garantere at Oslos befolkning fortsatt kunne bruke deler av bygget på 12.500 kvadratmeter.

Røsjø forteller at det var totalt 13 aktører som deltok i budrunden som strakte seg over fire dager.

– Det startet med 13 aktører, men vi skremte nok vekk noen etter at vi selv startet med et høyt bud, forteller Røsjø.

Storstue

Den nye eieren av gamle Deichman forteller at budet ble lagt inn med en konseptbeskrivelse av planene Møller Eiendom har for det historiske bygget.

– Vi vil at det skal være et bygg som er tilgjengelig for hele befolkningen, som en slags storstue for hele Oslo, forteller Røsjø.

Budvinnerne planlegger å etablere kontorer, servering og event-lokaler i bygget, samtidig som at mye av plassen skal brukes til kunst- og kulturformidling.

– En viktig del av Møllers eierskap er vår store fotosamling. Vi vil gjerne bruke stor plass på å stille frem denne, i tillegg til annen kommersiell kunst.

Les også

Ville ha over 100 millioner for «Voksentunet» – jekker ned prisen med flere millioner

Les også

FA: Jan Haudemann-Andersen skal ha kjøpt Oslo-herregård for 113 millioner kroner

Vil ha liv i bygget så tidlig som mulig

Etter at Møller Eiendom vant budrunden er det fortsatt noen måneder til de tar over gamle Deichman. De må fortsatt vente på en beslutning fra bystyret som ventes å komme i februar 2021.

– En av de viktigste momentene for oss er at vi vil holde liv i bygget så tidlig, og så lenge som mulig, forteller Røsjø.

Etter overtagelse vil Møller Eiendom begynne med planleggingen av omstruktureringen, men vil gjerne åpne opp små deler av bygget for Oslos befolkning før hele prosjektet er ferdigstilt.

– Vi regner med at prosjektet på Deichman vil bli ferdig på samme tid som det nye regjeringskvartalet åpner i 2028, forteller Røsjø.

Den administrerende direktøren forteller at de visste tidlig at dette var noe de ville investere i, og de 245 millionene er ingenting i forhold til hva bygget vil kunne gi tilbake kommersielt.

– Vi er også veldig glad i å jobbe med foreldede bygg, samtidig er det veldig gøy med et byprosjekt. Dette er vår sjanse til å gi noe tilbake til Oslo, avslutter Røsjø.

Les også:

Les også

Enebolig på 37 kvadratmeter ble solgt 1,1 millioner over prisantydning: – Folk sto i kø

Les på E24+

Nå har Frederik Mohn solgt millionvilla i Bergen

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendomsaktørene
  2. Eiendom
  3. Deichmanske bibliotek
  4. Møller Eiendom
  5. Boligsalg

Flere artikler