Oslo-folk til Bærum for å trene

Oslo har pålagt treningssentre å stenge som et koronatiltak, men i Bærum er de åpne. Tirsdag var det kø utenfor Sats på Bekkestua, rett over grensen.

Treningssentre i Oslo er stengt, men fortsatt kan de ha åpent i Asker og Bærum.
  • NTB-Alexander Vestrum
Publisert:

Ifølge Budstikka gikk køen helt fra inngangen til en parkeringskjeller.

– Hvorfor jeg ikke heller tar en joggetur? Fordi det ikke er det samme som å trene på et treningssenter. For meg er det i hvert fall ikke et alternativ, forteller en 16-åring fra Oslo.

Ingen av de ansatte ved treningssenteret på Bekkestua ville tirsdag uttale seg om hvilke virkemidler de vil ta i bruk på grunn av den store pågangen. Tidligere på dagen sa regionsjef Niklas Ursin følgende:

– Vi har hatt fire millioner besøkende, og det er ikke påvist smitte fra et medlem til et annet.

Asker og Bærum er unntakene

Mens andre større kommuner rundt Oslo har vedtatt å følge hovedstadens koronatiltak, valgte både Asker og Bærum en noe annen linje. Tiltakene i de to kommune regnes som strenge, men omfatter ikke blant annet stengte treningssentre og skjenkestopp.

– Vi har tatt utgangspunkt i tiltakene i Oslo, samtidig som vi i tråd med føringer fra regjering og helsemyndigheter skal legge vår lokale smittesituasjonen til grunn. Det gjør at Bærums tiltak på en del områder skiller seg noe fra Oslo. Det har vært tett og god dialog med andre kommuner i hovedstadsregionen, sa ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) i en pressemelding mandag.

På en pressekonferanse mandag var helse- omsorgsminister Bent Høie (H) helt tydelig på at Oslos innbyggerne bør ikke dra til Bærum for å trene og drikke øl.

– Det er ikke greit, svarte han på spørsmål fra NTB.

Les også

Sats stenger 53 treningssentre i Oslo og Bergen

Ber oslofolk følge regelen

Overfor VG melder pressekontakt Malin Selander i Sats om «ingen merkbar økning», men at de dersom det skulle skje, er forberedt gjennom blant annet avstandskrav og ekstra smittevakter.

Hun har imidlertid en oppfordring til oslofolk som tenker på å benytte treningssentre i nabokommunen.

– Medlemmenes medlemskap styrer hvor de har tilgang. Oslo kommune har derimot kommet med tydelig beskjed om å holde seg hjemme, så vi oppmuntrer til å følge den regelen, sier hun.

Kan ikke kontrollere bostedsadresse

Bærum kommune planlegger tilsyn med økt kapasitet ved både treningssentre og serveringssteder, forteller kommunaldirektør Bente Rudrud Herdlevær.

– Vi vil se om de forholder seg til gjeldende smittevernregler, som bruk av munnbind og avstand, sier hun til NTB.

Hun understreker at det i seg selv er positivt at folk vil trene og være i aktivitet – og at kø faktisk kan være et uttrykk for at treningssentrene håndterer situasjonen slik de skal.

– Og kommunene kan ikke kontrollere bostedsadresse, legger hun til.

Les også

Oslo stenger treningssentre, kinoer og teatre – innfører full skjenkestopp

Ansatte passer på

Bransjedirektør i Virke Trening, Kjersti Oppen, forteller at deres medlemmer ikke har hatt noen stor økning sammenlignet med tidligere denne høsten.

– Vi har på forhånd iverksatt ekstra tiltak, for å kunne håndtere dette godt, skriver hun i en kommentar til NTB.

Blant annet omfatter det apper som forteller kundene når det er god kapasitet, utvidede åpningstider for å spre trafikken og ekstra bemanning i resepsjonene for å sørge for at alle har på seg munnbind og vasker hendene med sprit, samt at medlemmene holder avstand hvis det oppstår kø.

Til Budstikka har helsedirektør Bjørn Guldvog tidligere opplyst at regjeringen skal vurdere tiltakene i Asker og Bærum senere.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Sats
  2. Treningssenter

Flere artikler

  1. Asker og Bærum snur – stenger treningssentre og stopper skjenking

  2. Ølkranene åpne igjen i Bærum etter over tre måneder

  3. Kjøpesentrene stenger – dette er eneste åpne sportskjede i Bærum

  4. Vinmonopolet fortsetter med hjemlevering i berørte kommuner

  5. Regjeringen innfører strengere coronatiltak i hele Viken