Nabobil med rekordår – økte omsetningen med 500 prosent

2019 ble et rekordår for bildelingstjenesten, etter at de ble slukt av den amerikanske bildelingsgiganten Getaround.

OPPKJØP: I fjor kom nyheten om at Getaround kjøpte opp Nabobil for over 100 millioner kroner. Fra venstre: Nabobil-sjef Even Heggernes, Getaround-gründer og sjef Sam Zaid og Nabobils teknologisjef og gründer Christian Hager.
Publisert: Publisert:

I fjor fikk den norske bildelingstjenesten Nabobil en inntekt på 45,57 millioner kroner, en kraftig økning fra 2018 da de omsatte for i overkant av 7,54 millioner kroner.

Selskapet kunne også for første gang rapportere om lønnsom drift, etter at årsresultatene har vist underskudd helt siden oppstart i 2015.

I fjor fikk nemlig selskapet et overskudd på 18,92 millioner kroner, et stort hopp fra tapet på 8,96 millioner i 2018.

Det kraftige bykset kommer etter at den amerikanske bildelingsgiganten Getaround kjøpte Nabobil for 12 millioner dollar (112,56 millioner kroner med dagens kurs) i fjor for å ekspandere i Norden.

Over 35 tusen har booket bil

– Dette har gitt oss økonomiske muskler til å ta åpningsteknologi satsingen vår fra test-fasen til full utrulling, forteller daglig leder i Nabobil, Even Heggernes.

Den 8. september feiret Nabobil fem år med bildeling. Siden den gang har det blitt opprettet 250.000 profiler i tjenesten, gjennomført 216.000 leieforhold, og registrert 7.500 biler.

– Vi har nå over 800 biler som kan åpnes direkte i appen vår. Dette har resultert i en vesentlig økning i bruk av tjenesten, og i overkant av 35.000 personer booket seg bil én eller flere ganger på Nabobil i løpet av 2019, sier Heggernes.

Ifølge regnskapet fikk Heggernes utbetalt en lønn på 1,45 millioner kroner i fjor.

Driftsresultatet endte på 17,43 millioner kroner i 2019, en oppgang fra året før da driftsresultatet var negativt med minus 8,84 millioner kroner.

Ser lyst på fremtiden

2020 har derimot vært et annerledes år for bildelingstjenesten, som sier de ble truffet hardt av coronaviruset og hytteforbudet i april. Dette snudde derimot da sommersesongen traff.

– Sommersesongen har vært all-time high med god margin da nordmenn stort sett ferierte innenlands i år, forteller Heggernes, og legger til.

– I sommer har vi utbetalt over 36 millioner kroner til utleierne våre.

Den daglige lederen understreker at eierskapet til Getaround har gitt de tilgang på ekspertise som Nabobil ikke har hatt tidligere.

– Synergiene er enorme og gjør at vi ser veldig lyst på fremtiden. Vi har store planer for 2021 og er optimistiske rundt egne ambisjoner, sier han.

Fremover vil Nabobil fortsette med satsingen på nøkkelfri åpningsteknologi i Oslo og flere av Norges storbyer. I September kunne selskapet melde om 750 nøkkelløse biler som hadde blitt registrert hos Nabobil.

Les også:

Les også

Amerikansk bildelingsgigant kjøper Nabobil.no for over 100 millioner

Les også

Ny bompengerekord for norske bilister i fjor

Publisert:
Gå til e24.no