Easee permitterer 138 ansatte: – Ulidelig vondt for oss alle

Ladeselskapet Easee er i trøbbel og permitterer 138 ansatte etter salgsforbud i Sverige.

Publisert:

– Dette gjør ulidelig vondt for oss alle, sier gründer og daglig leder i Easee, Jonas Helmikstøl.

Selskapet har rundt 350 ansatte i Norge og 150 ansatte i utlandet. Nå skal 138 permitteres.

Les på E24+

De snakket om verdensherredømme og ble kåret til årets bedrift. Nå kan alt rakne for Easee

De ansatte ble informert om at en permitteringsprosess ble iverksatt fredag forrige uke. Det har helt frem til i dag vært uklart hvor mange som berøres.

I dag blir det sendt ut permitteringsvarsel til 138 ansatte, på tvers av selskapets kontorer i Norge i Sandnes, Oslo og Tønsberg. Dette utgjør 40 prosent av de ansatte i Norge.

Easee-gründer og daglig leder, Jonas Helmikstøl

– Dette er fryktelig vanskelig, men vi har vært nødt til å ta drastiske grep. Det er gjort en grundig jobb i denne prosessen, og dette er dessverre nødvendig slik situasjonen er nå, sier styreleder Rita Bach Omdal.

Det norske ladeselskapet fra Stavanger har vokst raskt de siste årene, med en omsetning i milliardklassen.

I 2021 hadde selskapet en omsetning på 245 millioner kroner i Sverige, som utgjorde 17 prosent av den samlede omsetningen på 1,4 milliarder kroner.

Les også

Easee massepermitterer og må hente penger – Nkom starter tilsyn

– Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier. I løpet av disse fem årene har vi fått med oss mange fantastiske mennesker. Det er vondt å måtte ta disse grepene. Samtidig kjemper vi for å gi dem tilbake jobbene så snart som mulig, sier Helmikstøl.

Fikk ikke opphevet salgsforbudet

Easee mottok torsdag kveld beskjed fra den svenske forvaltningsretten i Karlstad at det ikke vil bli innvilget en midlertidig forføyningmidlertidig forføyningMidlertidig forføyning er avgjørelse som fattes av retten i en sivil sak som kun skal gjelde for en viss tid, vanligvis fram til en rettssak er endelig avgjort. Dette brukes når det haster å få en avgjørelse, og man ikke har tid til å vente på at dom blir avsagt. Kilde: domstol.no av Elsäkerhetsverkets salgsforbud. Easee fortsetter dermed den ordinære ankeprosessen. Det betyr at det fortsatt kun er et salgsforbud gjeldende i Sverige.

Et salgsforbud i Sverige vil kun bli gjeldende i andre EU/EØS-land etter at respektive EU-land har iverksatt og konkludert i egne tilsynsprosesser. Det har de 90 dager på å gjøre, skriver selskapet.

– Vi forbereder nå ankesaken. Å finne løsninger som trygger både selskapet og alle ansatte på kort og lang sikt er vår hovedprioritet akkurat nå, sier Omdal.

Masseoppsigelser

Tidligere i uken kom beskjeden om at 81 ansatte mister jobben hos Norautron. Dette er en direkte konsekvens av at Easee-laderne nylig ble ilagt salgsforbud i Sverige.

Det er nemlig Horten-bedriften som produserer laderne. Norautron har hatt en produksjonsavtale med Easee siden 2018. Men nå er det full stopp.

– 81 personer mister inntekten sin. Det er ikke greit, sa administrerende direktør Øyvind Sedivy til lokalavisen Gjengangeren.

Publisert:

Her kan du lese mer om