NMBU i Ås må kutte millioner på grunn av økte strømutgifter

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) får kutt i midlene på statsbudsjettet for 2023 tross 80 millioner kroner mer i strømutgifter.

Dronning Sonja under den offisielle åpningen av Veterinærbygningen på Campus Ås i 2021. Dronning Sonja under fremvisning av utredning av hesten Grand Velocity som løper på tredemølle.
  • NTB
Publisert:

– Vi får en lønns- og prisjustering på 3 prosent for 2023. Når lønns- og prisstigningen er mye større i realiteten, blir det kutt i budsjettet. For oss betyr dette flere titalls millioner, opplyser NMBU-direktør Lars Atle Holm til Nationen.

I tillegg har universitetet, som ikke får noen strømkompensasjon, fått flere direkte kutt i budsjettet på totalt 17,5 millioner kroner.

– For NMBU så utgjør de høye strømprisene utvilsomt den største utfordringen i 2023. Vi har stor infrastruktur innenfor forskning og undervisning, sier Holm.

Resultater er kutt i flere forskningsprosjekter, stopp i rehabilitering av bygninger og anlegg, og mulige oppsigelser i 2024.

I en tidligere versjon av denne saken var NMBU illustrert ved et bilde av Vetrinærinstitiuttet, ikke Veterinærhøgskolen. Feilen er rettet klokken 09.11, 20. desember.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om