Foodora-streiken

Foodora-sjefen om tariffavtalen: – En stor investering

Foodora-sjefen Carl Tengberg sier han er stolt over å ha signert tariffavtalen som fikk slutt på streiken i selskapet. – Kostnadsnivået er betydelig lavere enn tidligere, men det er fortsatt en stor investering for oss.

Foodora-sjef Carl Tengberg er mener at tariffavtalen er «et symbol på vår vilje til å investere og ta ansvar.»

Eirik Elvevold / E24
 • Eirik Billingsø Elvevold
Publisert:

– Vi er veldig positive, sier Tengberg til E24.

Den fem uker lange streiken hos matleveringstjenesten Foodora er over. Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, mener syklistenes tariffavtale «setter en helt ny og viktig standard i fremtidens arbeidsliv».

Tengberg sier Foodora er «stolte og fornøyde». Han ser på avtalen som «et symbol på vår vilje til å investere og ta ansvar.»

– Vi har sagt siden den første dagen at vi ønsker en avtale, men at vi måtte ha en avtale som stemmer overens med hvordan vår bedrift fungerer operasjonelt og kostnadsnivået vi kan tåle, sier han.

– Nå føler vi at vi har fått en slik avtale, konkluderer Tengberg.

Les på E24+ (for abonnenter)

På innsiden av Foodora-streiken: Fire spørsmål som forklarer konflikten

– En stor investering

Mens streiken vokste gjennom sommeren, sa Tengberg til E24 at han var skeptisk til en tariffavtale fordi avtaleforslagene ikke var «smart nok og designet for fremtiden».

Han var særlig bekymret for at kostnadsnivået skulle øke til et nivå som ikke var bærekraftig. At en tariffavtale skulle gjøre veien til lønnsomhet umulig.

Nå sier Tengberg at kostnadsnivået i den signerte avtalen er lavere enn i tidligere forslag.

– Kostnadsnivået er betydelig lavere enn tidligere, men det er fortsatt en stor investering for oss. Men vi føler at vi kan få det til å fungere hvis vi jobber sammen og har fullt fokus på å levere og gjør Foodora best mulig i Norge, sier Tengberg.

Les også

Foodora-streiken er over

Opplever Fellesforbundet som mer forståelsefulle

Fellesforbundet har lenge avvist Tengbergs kritikk. Avtaleforslagene han sikter til, har kun vært et utgangspunkt for forhandlingene, ifølge fagforeningen, som mener de hele veien har tatt hensyn til Foodora som bedrift.

– Den store forskjellen er at Fellesforbundet tidligere har gått ut ifra en avtale som ikke er tilpasset vår bedrift. Nå har vi signert en direkteavtale som gir fleksibiliteten som arbeidsgiver og arbeidstagerne trenger og ønsker, sier Tengberg.

– Mener du at Fellesforbundet har blitt mer fleksible den siste tiden?

Fellesforbundet har nå tatt seg tiden til å forstå vår bedrift og tilpasset seg deretter. Det er derfor vi har signert avtalen, sier Tengberg.

– Håpet du egentlig at syklistene skulle gå lei og gi opp kampen for tariffavtale?

– Det er ikke helt sånn vi ser på det. I en slik konflikt må man forstå begge parter. Vi vil gi så høye lønninger som mulig. Det er ikke et spørsmål om hva vi vil, men hva vi kan.

Her kan du lese mer om

 1. Foodora-streiken
 2. Foodora
 3. Fellesforbundet
 4. Streik
 5. Arbeidsliv

Flere artikler

 1. Foodora-streiken er over

 2. Betalt innhold

  På innsiden av Foodora-streiken: Fire spørsmål som forklarer konflikten 

 3. Foodora-streiken utvides til Trondheim

 4. Annonsørinnhold

 5. Foodora-syklistene trapper opp streiken

 6. Fagforeningsboom i Foodora: – Får nærmest senebetennelse