Kampen om luften

Lufthansa risikerer å kutte 26.000 stillinger

Det tyske flyselskapet Lufthansa risikerer langt høyere kutt i ansatte enn tidligere meldt på grunn av reiserestriksjonene under koronakrisen verden rundt.

BAKKESATT: Lufthansa-fly står på bakken. På grunn av smitteverntiltak som reiserestriksjoner står 26.000 stillinger i fare.
  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:

Tidligere har Lufthansa opplyst at rundt 10.000 kan miste jobben. Etter et møte med fagforeningene Cockpit, Ufo og Verdi sier en talsperson for Lufthansa onsdag at det dreier seg om 22.000 fulltidsstillinger, mens det ifølge Ufo er snakk om opptil 26.000 ansatte som står i fare for å miste jobben.

Det er rundt 138.000 ansatte totalt i Lufthansa.

De kabinansattes forbund Ufo understreker at det arbeider for å finne en løsning innen en ekstraordinær generalforsamling som finner sted i slutten av juni. Ufo krever at de ulike underselskapene i Lufthansa trekker i samme retning.

– Ansatte i alle flyselskaper i gruppen må beskyttes mot oppsigelse og tror ledelsen endelig følger en felles kurs, uttaler Ufo.

Lufthansa presenterte i forrige uke et tap for årets første kvartal på 2,1 milliarder euro – 22,4 milliarder kroner – noe som er langt større enn vanlig.

Selskapet er tilbudt en redningspakke fra den tyske regjeringen verdt nesten 100 milliarder kroner, men denne er ennå ikke godkjent av verken EU-kommisjonen eller Lufthansas styre.

Les også

Lufthansa gjenopptar flyvninger til en rekke destinasjoner

Les også

Norwegian tror de trenger flere milliarder: Flyeksperter og leasingtopp foreslås til styreverv

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kampen om luften
  2. Lufthansa
  3. Fly
  4. Fagforening

Flere artikler

  1. Tyskland redder Lufthansa med krisepakke på 100 mrd.

  2. Lufthansa gjenopptar flyvninger til en rekke destinasjoner

  3. Lufthansa vil ikke godkjenne tysk redningsplan nå

  4. Lufthansa i samtaler om redningspakke på 100 milliarder kroner

  5. Lufthansa taper 7 millioner kroner i timen