Demonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet

Britiske klimademonstranter truet med å lamme trafikken ved Heathrow, men protestene skapte ikke trøbbel for reisende – og kun rundt 20 demonstranter deltok.

Dette er den femte dagen klimademonstranter protesterer. De mellom 15 og 20 demonstrantene, flere av dem tenåringer, samlet seg utenfor flyplassen med et banner med teksten «Er vi den siste generasjonen?»

Foto: Frank Augstein AP
  • NTB
Publisert:

Dette er den femte dagen klimademonstranter protesterer. De mellom 15 og 20 demonstrantene, flere av dem tenåringer, samlet seg utenfor flyplassen med et banner med teksten «Er vi den siste generasjonen?».

Aktivister i Extinction Rebellion-bevegelsen uttalte på forhånd at målet var å lamme trafikken på langfredag, en svært travel dag på flyplassen. Det ble imidlertid ikke tilfelle.

– Det er normal drift ved Heathrow, ble det meldt på flyplassens Twitter-konto fredag ettermiddag.

Torsdag var langt flere demonstranter samlet. Hundrevis demonstrerte på flere steder i London, der bruer og veikryss de siste dagene har vært blokkert med krav om politisk handling for å møte klimakrisen.

Ifølge London-politiet er 460 demonstranter pågrepet siden mandag, og Storbritannias innenriksminister Sajid Javid ber politiet opptre på besluttsomt vis overfor demonstrantene.

Her kan du lese mer om

  1. Klima
  2. Luftfart
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Nye demonstrasjoner ventes i Hongkong

  2. Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien

  3. Nordmenn på flyplassen i Barcelona: - Hørtes ut som skudd

  4. Annonsørinnhold

  5. Norwegian får seks avgangstider på London Heathrow

  6. Flypassasjerer må forberede seg på forsinkelser i sommer