Norwegian trues av sympatistreik

Selv om Norwegian skulle klare å skaffe nok piloter mens pilotstreiken pågår, kan selskapet bli rammet av sympatistreik fra andre Parat-medlemmer i luftfarten.

SYMPATISTREIK: Norwegian kan bli rammet av sympatistreik.

Jon Olav Nesvold
  • NTB
Publisert: Publisert:

YS-forbundet Parat organiserer både kabinpersonell, sikkerhetskontrollører, teknikere og drivstoffyllere, renholdsarbeidere og cateringpersonale på norske flyplasser.

Søndag sendte YS et varselbrev til NHO om sympatiaksjon. Forbundet ber om et forhandlingsmøte på vegne av nær 750 kabinansatte i Cabin Services Norway, som vurderer å streike i sympati med Norwegian-pilotene.

– Vi har allerede varslet NHO om sympatiaksjoner fra de ansatte i kabinen, og vil fortløpende vurdere videre sympatiaksjoner også fra andre av våre medlemsgrupper, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til avisen.

– Dette er klassisk Parat-retorikk. De har snakket om sympatistreiker i lang tid. De er ikke opptatt av passasjerene og ønsker å dra oppmerksomheten bort fra hva konflikten egentlig handler om. Parat ønsker at deres medlemmer skal ha full styringsrett over Norwegian, og det er naturligvis helt utelukket for Norwegian-ledelsen å la en fagforening overta de kommersielle beslutningene. Det er en klassisk avledningsmanøver, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til avisen.

70 flygere i Norwegians datterselskap Norwegian Air Norway ble lørdag tatt ut i streik. Blir ikke partene enige, trappes streiken opp til å omfatte totalt 650 piloter fra onsdag.

Les også

Kilder: Streikende piloter forbereder seg på Norwegian-konkurs

Les også

Skogen-Lund støtter Norwegian

Les også

Streikende SAS-medarbeidere må tilbake på jobb

Publisert:

Flere artikler

  1. Oppfordrer 365.000 medlemmer til sympatistreik

  2. NHO vurderer å gå rettens vei: – Sympatistreiken er ulovlig

  3. Parat krever reform etter Norwegian-striden:
    – Varslingstiden er uholdbar

  4. Parat varsler sympatistreik på offshore-helikoptre

  5. – Kom krav som selskapet ikke kan akseptere