Norwegian fortsetter med ekstra avganger til flere norske byer

Tusenvis av SAS-passasjerer er rammet av pilotstreik. Noen av de rammede kan også søndag fly med Norwegian i stedet.

IKKE PARKERT: Mens en rekke av konkurrentens fly må kanselleres, gjør Norwegian sitt for å øke trafikken.
Publisert: Publisert:

Norwegian setter opp ekstra avganger også i morgen, søndag, i møte med stor pågang. Selskapet satte også opp ekstra flyginger på lørdag mens storstreiken i SAS rammer flytrafikken.

– For å hjelpe passasjerer som ikke kommer seg til sin destinasjon jobbet vi på spreng på fredag for å kunne sette opp noen ekstra avganger, uttalte pressetalsperson Astrid Mannion-Gibson til E24 fredag kveld.

På søndag er det satt opp to avganger mellom Oslo og Bergen, og ytterligere to avganger mellom Trondheim og Oslo. Samme dag har SAS nylig innstilt 587 avganger, hvilket rammer 64.000 passasjerer.

SAS-pilotene takker for hjelp

Fredag gikk de norske, svenske og danske SAS-pilotene ut i streik. Hvilket rammer tusenvis av passasjerer over hele Skandinavia.

Leder Jan Levi Skogvang i Scandinavian Norge Flygerforening er positiv til at Norwegian setter på ekstra flyginger.

– Vi ønsker ikke å ramme tredjepart, altså passasjerene. Det er til hjelp at Norwegian har kapasitet til å sette opp ekstra avganger, sier han til NTB på vegne av de streikende pilotene.

SAS kansellerer flyginger også søndag

Stor pågang ga skyhøye priser

Kanselleringene har ført til at svært mange SAS-passasjerer er på utkikk etter reiser via andre selskap, og opplevde på fredag både høye priser og få flyginger.

Fredag formiddag var det kun én avgang ledig til Stockholm med Norwegian. Prisen for flyturen, som gikk via Helsinki, lå på 8.231 kroner.

– Prisene styres som vanlig av tilbud og etterspørsel. Vi opplever nå ekstra stor pågang og da er det helt naturlig at prisene justeres, sa Lasse Sandaker-Nielsen, som er informasjonsdirektør i Norwegian, til E24 på fredag.

Også Vy sier at de merker enorm pågang av passasjerer som er på jakt etter andre måter å reise på.

Publisert: