Svensker kjøper DNBs hovedkontor

Et svensk eiendomsfirma kjøper DNBs hovedkontor i Bjørvika i Oslo for 4,3 milliarder kroner.

TAR OVER: DNBs hovedkontor i Bjørvika kjøpes nå av svenske Sammhällsbyggnadbolaget i Norden for 4,3 milliarder kroner.

Foto: Kjetil Malkenes Hovland, E24
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Sammhällsbyggnadsbolaget i Norden kjøper DNBs hovedkontor, ifølge en pressemelding torsdag.

Prisen for bygget skal ligge på 4,3 milliarder kroner.

DNB har fortsatt igjen over 10 år av leiekontrakten for kontorlokalene, og betaler rundt 180 millioner kroner i året i leie, ifølge kjøperen.

Samhällsbyggnadsbolaget er grunnlagt av Ilija Batljan, som er fra det tidligere Jugoslavia og har vært politiker for det sosialdemokratiske partiet i Sverige.

– Vi øker nærværet og styrker vår posisjon i Norge med vår hittil største eiendomshandel, sier Batljan i en pressemelding.

– Eiendommen er strategisk viktig og har en fantastisk beliggenhet sentralt i Oslo med en stabil leietaker og en lang leieavtale, sier han.

Eiendommen det er snakk om er den midterste av tre bygninger som til sammen huser DNBs hovedkontor.

BARCODE-REKKA: DNBs logo utenfor bankens hovedkontor i Bjørvika, som ble oppført i 2012.

Foto: Kjetil Malkenes Hovland, E24

Sentralt i Oslo

Bygningen på 18. etasjer og 49.000 kvadratmeter er oppført i 2012 og ligger like ved Oslo sentralstasjon og operahuset, i den såkalte «Barcode-rekka».

Bygningen ble kjøpt av Trond Mohn-selskapet Meteva i 2015, og kjøpesummen ble da oppgitt til 3,9 milliarder kroner, ifølge Eiendomsmagasinet.

Mohn kjøpte bygningen av DNB Livsforsikring.

– Vi er langsiktige eiere, og mener at en slik investering sikrer en god avkastning i årene fremover, sa Trond Mohn ifølge en pressemelding fra DNB i desember 2015.

Samhällsbyggnadsbolagets moderselskap Effnetplattformen henter inn rundt 470 millioner kroner i forbindelse med kjøpet, ved å utstede 84,9 millioner B-aksjer til 5,53 kroner stykket i en rettet emisjon til selgeren Meteva.

Advokatfirmaet Selmer har gitt SBB råd om det lovmessige, mens Arctic Securities har vært finansiell rådgiver og lagt til rette for finansieringen av kjøpet.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Bjørvika
  2. DNB
  3. Norge
  4. Oslo
  5. Sverige
  6. Eiendom

Flere artikler