Norwegian innfører betaling for håndbagasje som ikke får plass under setet

Endringen trer i kraft fra februar, skriver Check-in.dk.

Publisert:

Frem til nå har det vært mulig å ta med seg inntil ti kilo bagasje gratis inn i flykabinen på reiser med Norwegian.

Det blir det slutt på nå.

Fra februar av vil Norwegian ta gebyr for håndbagasjen dersom den ikke får plass under stolsetet foran, skriver den danske luftfartsavisen Check-in.dk.

Skal du ha med deg trillekoffert som må plasseres i hattehyllen må du altså betale for det.

Prisen er imidlertid ikke klar ennå, skriver Flysmart24.

– Vi jobber med å oppdatere vårt håndbagasjeregelverk for å sikre at alle våre reisende får en så behagelig flytur som mulig og at flyene går på rute. De endringene vi planlegger å innføre vil bidra til dette, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian i en kommentar til nettstedet.

Les også

Justervesenet: – Norwegian bruker ulovlige bagasjevekter

Øker vektbegrensning

Det vil også bli noen flere bagasje-endringer.

Vektbegrensingen på innsjekket bagasje øker fra 20 til 23 kilo, mens kunder med fleksibel billett kan ha med seg 15 kilo i stedet for 10 kilo håndbagasje.

Luftfartsanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair sier til Flysmart24 at han er fornøyd med endringen:

– Jeg er overhodet ikke overrasket at Norwegian begynner å ta seg betalt for kabinbagasje for de billigste billettene. Det skulle selskapet iverksatt for lenge siden. Det blir som hos Ryanair. Der kan du også ha med én håndbagasje på billigste billett uten ekstra kostnad, men må passe til å ligge under setet foran og kan ikke plasseres i hattehyllen, sier Elnæs.

Fikk medhold i klager

Norwegians håndheving av håndbagasjereglene har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Like før jul ga Transportklagenemnda seks passasjerer medhold i deres klager på ilagte gebyrer.

Norwegian innrømmet i høst at de har håndhevet regelverket for vekt og størrelse for håndbagasje for strengt, etter at flere passasjerer reagerte på gebyrene de ble ilagt.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om