First House-resultatet økte med 72 prosent

Rådgivningsselskapet fikk sitt beste år noensinne.

REKORDÅR: First House hadde sterk omsetningsvekst i fjor. Her er administrerende direktør Per Høiby og partner Geir Arne Drangeid fra en tidligere anledning.
Publisert: Publisert:

– Vi er svært tilfreds med fjoråret, som ytterligere befestet vår posisjon som ledende rådgivingsmiljø i grenseflaten mellom politikk, næringsliv, finans, media. Vi gleder oss over at langvarige kunder fortsetter å benytte våre tjenester, samtidig som mange nye kunder kom til i løpet av fjoråret, sier administrerende direktør Per Høiby.

Resultatet før skatt endte på 30,4 millioner kroner i 2019, en økning på 72 prosent mot året før. Det skjedde etter at selskapets byråinntekter økte med 21 prosent, til 108 millioner kroner.

Utvidet bredden blant rådgiverne

Økningen i byråinntektene førte til at hver av selskapets 33 rådgivere i fjor hadde en gjennomsnittlig inntjening på 3,25 millioner kroner.

– Bredden og mangfoldet i vårt rådgiverteam er utvidet gjennom året, og det ser ut til å være noe kundene verdsetter. samtidig har vi holdt fast på vår modell som vektlegger seniorkompetanse, der partnere med spisset kunnskap innenfor politikk, næringsliv finans og organisasjonsliv følger kundene tett gjennom alle oppdrag, sier Høiby.

First House eies av en rekke av partnerne i selskapet. I tillegg til Høiby er blant annet tidligere rådgiver for statsminister Erna Solberg, Sigbjørn Aanes, Cecilie Ditlev-Simonsen og tidligere kommunikasjonssjef i Aker Solutions, Geir Arne Drangeid eiere i selskapet.

Coronakrisen gir økt omsetning

I midten av mars stengte store deler av Norge ned, noe som også merkes hos rådgivningsselskapet. Likevel først og fremst i økt omsetning og flere oppdrag for selskapet.

– I tråd med god kriseberedskap planlegger vi ut fra et worst case-scenario som med fremtidig inntektsfall som følge av covid-19-pandemien. Etterspørselen etter våre tjenester er fortsatt høy, sier Høiby.

– Likevel må vi, som andre rådgivningsselskaper, forberede oss på en periode med lavere aktivitet, og vi er godt rustet til å kunne håndtere dette, sier Høiby.

I 2018 ble First House majoritetseier i Vardegruppen, noe som gjør fjoråret til det første der gruppen er konsolidert inn i konsernregnskapet. First House-konsernet kunne notere seg samlede byråinntekter på 172 millioner kroner i fjor, noe som ga et resultat før skatt på 35,8 millioner kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om