Boligprisene

Boligprisene fortsatte oppgangen i august

Boligprisoppgangen fortsatte i august, etter en brennhet sommer i markedet. Omsetningen er fremdeles rekordhøy, men Eiendom Norge venter normalisering mot slutten av året.

Håkon Mosvold Larsen
 • David Bach
 • Ine Brunborg
Publisert:,

Boligprisene i Norge steg med 1,1 prosent nominelt i august. Korrigert for sesongvariasjoner var oppgangen på 0,3 prosent.

Boligprisene er nå 4,3 prosent høyere enn det de var for et år siden.

Det kommer frem i Eiendom Norges ferskeste rapport.

– Boligprisene steg i august, noe som er normalt for måneden. Den sterke veksten vi har sett i boligprisene de siste månedene er nå avtagende, og vi venter at boligprisene vil følge normalt konjunkturforløp med fallende priser mot slutten av året, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en uttalelse.

Rekordomsetning

Eiendomsmeglere har meldt om et brennhett boligmarked i sommer, og i likhet med juli var det rekordhøy omsetning også i august, ifølge Eiendom Norge.

– Det selges rekordmange boliger også i august. Veksten i antall transaksjoner vedvarer, og det har aldri vært solgt så mange boliger i Norge ved utgangen av en august måned som i år, sier Lauridsen.

Til sammen ble det solt 9.964 boliger i Norge i løpet av august, noe som er 10,2 prosent mer enn i samme måned året før.

Så langt i år er det til sammen solgt 66.213 boliger i Norge, 3,5 prosent mer enn på samme tid i fjor.

Størst vekst i Oslo

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i august hadde Oslo med en oppgang på 1,2 prosent. Nominelt steg Oslo-prisene med 1,6 prosent.

Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Stavanger og omegn med en nedgang på 1,1 prosent. Nominelt steg prisene her med 0,7 prosent.

Blant de andre storbyene steg prisene i Bergen med 0,3 prosent nominelt (+0,7 prosent sesongjustert), mens i Trondheim steg prisene med 0,4 prosent (-0,6 prosent sesongjustert).

I Tromsø steg prisene med 0,5 prosent (-0,6 prosent sesongjustert), og i Kristiansand hadde boligprisene en nominell oppgang på 0,7 prosent (-0,7 prosent sesongjustert).

Les også

Små leiligheter i Oslo er svindyre. Og verre kan det bli – takket være Raymond & Co.

Venter moderat utvikling

August er normalt sett en sterk måned i boligmarkedet, og Eiendom Norge beskriver utviklingen i årets siste sommermåned som nær normalt.

– Nullrenten er nå etter vårt skjønn priset inn i boligmarkedet, og vi forventer nå at boligprisene som normalt vil synke gjennom høsten, sier Lauridsen, og fortsetter:

– Med en svakere utvikling gjennom høsten venter vi at boligprisutviklingen nasjonalt i 2020 vil ende nær Eiendom Norges prognose med en oppgang på 3 prosent. I så fall vil 2020 bli det tredje året på rad med moderat prisutvikling i boligmarkedet, avslutter Lauridsen.

Les også

Boligprisoppgang og rekordomsetning i juli

Sterk boligsommer

DNB Markets ventet på forhånd en sesongjustert oppgang på 0,7 prosent for august-tallene torsdag.

Store rentekutt fra Norges Bank har bidratt til at corona-nedturen i boligmarkedet ble kortvarig. Etter prisfallet i mars og flat utvikling i april var mai-oppgangen den sterkeste noensinne, før prisene steg videre i både juni og juli.

Kommunikasjons- og merkevaredirektør Tom André Aas i Nordvik Eiendomsmegling skryter av august, men tror ikke høsten blir like vill.

– August har vært vår beste måned siden juni, og vår nest beste måned i Nordviks historie. Vi solgte totalt 547 boliger i august, opp fra 380 i august 2019.

– Jeg ser at flere aktører snakker om bonanza i markedet i høst. Jeg tror det er like sannsynlig som et krabbelag uten allsang. Vi planlegger for en normalt, god høst, og har tro på en stabil utvikling, sier Aas.

Her kan du lese mer om

 1. Boligprisene
 2. Eiendom Norge
 3. Boligpriser
 4. Boligprisstatistikk
 5. Boligmarkedet
 6. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Boligprisoppgang og rekordomsetning i juli

 2. Betalt innhold

  Boligprisene opp i Bergen

 3. Uvanlig boligprisvekst i september

 4. Annonsørinnhold

 5. Ny måned med kraftig boligprisvekst

 6. Frykter boligpris-spiral i høst: – Spenn fast setebeltene