Telenor kjøpes ut av RiksTV

NRK og TV 2 tar full kontroll over Riks TV

Foto: Ints Kalnins Reuters
 • Carina Hunshamar
Publisert:,

NRK, TV 2 og Telenor har sammen drevet TV-distribusjonsselskapet RiksTV, siden det ble etablert i 2005, men nå kjøper de to allmennkringkastere Telenor ut RiksTV.

– Bakkenettet sikrer at NRK oppfyller forpliktelsene som allmennkringkaster. Alle, uansett hvor de bor i landet, skal kunne motta NRKs TV-kanaler uten ekstra kostnader. Det er bare gjennom bakkenettet dette er mulig. Gjennom et fortsatt samarbeid med TV 2 sikres dette inn i neste konsesjonsperiode, altså til 2030, sier NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen, i en pressemelding.

Kommunikasjonssjef i Telenor, Hanne Knudsen, sier til Dagens Næringsliv at besluttingen om å selge eierandelene sine i Riks-TV (RTV) og Norges Televisjon (NTV) til NRK og TV 2, er tatt som en del av selskapets strategi om å forenkle virksomheten, og at de ikke lenger vil ha eierandeler i bakkenettet etter salget.

NRK og TV 2 vil eie halvparten hver når transaksjoner er gjennomført. Partene vil ikke gå ut med kjøpssummen.

– Prisen reflekteres av at en aktør skal ut av selskapet. Vi har funnet en fornuftig pris alle aktører mener er riktig, og som reflekterer at bakkenettet og RiksTV opplever en helt annen konkurranse enn for noen år siden. Strømmetjenester har en helt annen utbredelse enn tidligere, sier TV 2-sjef, Olav Sandnes til avisen.

Her kan du lese mer om

 1. Telenor
 2. TV 2
 3. NRK
 4. RiksTV

Flere artikler

 1. Coop og Meteorologisk institutt topper omdømmekåring

 2. Rekordresultat for Leo Ajkic

 3. Trøbbel med BankID: Feilen kan påvirke enkelte kortbetalinger

 4. Annonsørinnhold

 5. Oslo kommune vil ha NRKs hovedkontor på Økern

 6. Telenor gransker omfattende svindel i bank i Pakistan