Verdens rikeste ble 60 milliarder rikere på en uke

«Norgesvenn» og Amazon-sjef Jeff Bezos hadde en solid inntjening forrige uke. 

SOLID: Jeff Bezos er etter forrige ukes oppgang verdt over 980 milliarder kroner.

Foto: Susan Walsh AP
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Onsdag sendte Amazon-gründer Jeff Bezos ut sitt årlige brev til aksjonærene, et brev de tok svært godt imot. Aksjekursen steg 5,7 prosent i løpet av uken, på tross av en nedgang på 2 prosent fredag.

Oppgangen førte til at Bezos formue steg 7,7 milliarder dollar, 60 milliarder kroner fra mandag til fredag, ifølge Forbes realtidsindeks for verdens rikeste.

Ifølge nettstedet eier Bezos 16 prosent av selskapet, noe som utgjør 95 prosent av den totale porteføljen til verdens rikeste mann.

Dermed er formuen til Amazon-gründeren nå på 126,2 milliarder dollar, noe som tilsvarer 989,4 milliarder kroner.

Les også

Amazon har over 100 millioner Prime-medlemmer

Rekordtall

Dermed har Bezos tatt igjen mye av det tapte etter Donald Trumps Twitter-tirade mot milliardæren i starten av måneden. Den gang ble over 90 milliarder kroner av Bezos formue barbert bort på få dager.

Det var blant annet nye gode tall fra Amazons tjeneste Prime Bezos offentliggjorde i aksjonærbrevet som bidro sterkt til oppgangen. Tjenesten hadde for første gang over 100 millioner brukere globalt, samtidig skrev Bezos at tjenesten vokser raskere enn noen gang.

Amazon hadde også sitt sterkeste år hva gjelder produktsalg i fjor, skrev Bezos. Flere titalls millioner av Amazon Echo skal selskapet ha levert til sine kunder i løpet av året som gikk.

Førstkommende torsdag vil Amazon legge frem sitt førstekvartalsresultat. Dermed kan det gå mot nok en god uke for mangemilliardæren.

Les også

Jeff Bezos med Twitter-stikk til Donald Trump

Norgesbesøk

I brevet Bezos har skrevet hvert år siden 1997, formulerte Bezos også noen ord om hvordan selskapet har som mål å fortsatt vokse.

– Vi kom oss ikke hit vi er i dag, ved å være fornøyd. Folk har en umettelig appetitt på bedre løsninger, og gårsdagens «wow» blir raskt dagens normal, skrev Bezos ifølge Forbes, før han fortsatte;

– Hvordan man ligger foran alltid økende forventninger fra kundene? Det er ingen enkelt vei å gjøre det – det er en kombinasjon av mange ting. Men høye standarder (bredt utviklet og på alle detaljnivåer) er definitivt en stor del av det.

Bezos var på besøk i Finnmark så sent som i starten av april. Ingen har så langt kunne bekrefte om Bezos drev forretninger i landet. Altaposten har tidligere skrevet at han blant annet bodde på ishotellet i Sorrisniva. Han skal ifølge Nordlys også bestilt limousin mellom Alta og Oslo i løpet av oppholdet.

Les også

Verdens rikeste mann på norgesbesøk

Les også

Aviser hevder USAs postvesen tjener penger på Amazon: Nå tar Trump til motmæle

Les også

Slik skal EU få internettgigantene til å betale mer i skatt

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Amazon

Flere artikler

  1. Verdens rikeste mann har aldri vært rikere

  2. Verdens rikeste passerte historisk milepæl

  3. Forbes: Amazon-sjef Jeff Bezos er verdens rikeste

  4. Rekordmange dollarmilliardærer på Forbes liste: – De veldig, veldig rike ble veldig, veldig mye rikere

  5. Bernard Arnault blir med Jeff Bezos og Bill Gates i eksklusiv klubb