Salget av økoegg eggsploderer

Salget av økologiske egg er nær tredoblet i Norge de siste to årene.

POPULÆRT: Økologiske egg.
  • NTB
Publisert:

Mye av "eggsplosjonen" kommer av satsingen på frittgående fjærfe i Østfold. Her er 17,5 prosent av alle høner nå økologiske, skriver Nationen.

Eggprodusentene i fylket ligger dermed over regjeringens mål om at minst 15 prosent av all matproduksjon skal være økologisk innen 2015.

Hver nordmann spiser i snitt ett egg hver andre dag. 1.500 tonn av dem var økologiske i fjor, mot 570 tonn i 2006.

Les flere nyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. 2020 ble et knallår for økologiske varer: – Produsentene må stå på

  2. Liten interesse for økologisk drift hos bønder

  3. Øko-landbruk støttes mer enn de klarer å omsette... og bare 43 prosent av økologisk produsert mat selges som økologisk

  4. Tidenes matauk av økologisk mat

  5. - Bare 100 voksnetorsk igjen i Nordsjøen