Salget av økoegg eggsploderer
Salget av økologiske egg er nær tredoblet i Norge de siste to årene.
Publisert:
Mye av "eggsplosjonen" kommer av satsingen på frittgående fjærfe i Østfold. Her er 17,5 prosent av alle høner nå økologiske, skriver Nationen.
Eggprodusentene i fylket ligger dermed over regjeringens mål om at minst 15 prosent av all matproduksjon skal være økologisk innen 2015.
Hver nordmann spiser i snitt ett egg hver andre dag. 1.500 tonn av dem var økologiske i fjor, mot 570 tonn i 2006.
Publisert:
Gå til e24.noFlere artikler
2020 ble et knallår for økologiske varer: – Produsentene må stå på
Liten interesse for økologisk drift hos bønder
Øko-landbruk støttes mer enn de klarer å omsette... og bare 43 prosent av økologisk produsert mat selges som økologisk
Tidenes matauk av økologisk mat
- Bare 100 voksnetorsk igjen i Nordsjøen