Tom Think-kasse

Elbilprodusenten Think er tom for penger, og nesten 600 kunder venter fortsatt på bilen sin. Nå skiftes ledelsen ut og kapital skytes inn.

Publisert:

Elbilprodusenten Think skifter ut ledelsen, er tom for penger og har 500-600 irriterte kjøpere som venter på bil, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Relanseringen av den nye bilen har ikke helt gått som planlagt, og den er utsatt en rekke ganger allerede. Dette har resultert i at ledelsen skiftes ut og at eierne må skyte inn 167 millioner kroner.

Ledelsen trekker seg

Rec-gründer Alf Bjørseth trekker seg som styreleder for elbilprodusenten, og australske Richard Canny kommer inn som administrerende direktør etter Olaf Willums.

- Willums ser at oppgaven ble for stor, og ønsker å få inn et mer profesjonelt management, sier avtropppende styreleder Svein S. Jacobsen til DN.

Det poengteres derimot at Willums blir sittende som nest største eier i selskapet og skal fortsette i styret.

Leverer biler før jul

- Think er ikke "bankable". Vi får ikke lån før vi er i produksjon, og må funde oss på egenkapital, sier Jacobsen til DN.

Fabrikken på Aurskog skal egentlig produsere 10.000 biler i året, og å få produksjonen opp på det nivået er ikke gratis. Think hevder fortsatt at de første bilene skal leveres før jul.

Til E24-forsiden

Publisert: