Tromsø-selskap solgt for en halv milliard

Unggutter fra Tromsø selger oddsselskapet Betsafe til svenske Betsson.

VANT: Gamblingselskapet Betsafe ble fredag solgt for i beste fall en halv milliard. Det tjener André Lavold, midten i hvit skjort, fett på.
Publisert:

Det norske bettingselskapet Betsafe kjøpes opp av svenske Betsson for inntil 493 millioner kroner.

I første omgang betaler Betsson 278 millioner kroner, men i tillegg kan kjøpesummen øke med 215 millioner kroner avhengig av hvordan Betsafe-kjøpet utvikler seg.

Betsafe ble etablert for fem år siden av brødrene André og Christer Lavold, sammen med Rudi Thomassen og Anders Berntsen.

Selskapet har i dag over en halv million kunder i over 100 land og tilbyr oddstipping, poker og casino på nett.

Som mange andre bettingselskaper er Betsafe basert på Malta.

- Dette er en attraktiv løsning for Betsafe, ettersom vi deler utsiktene til Betsson om hvordan man lykkes i det internasjonale bettingmarkedet, sier Betsafes konsernsjef, Henrik Persson i en pressemelding.

Andre Lavold fotografert etter han vant en stor oddsgevinst for omtrent ti år siden. Senere har det blitt langt større summer og juble for.

Dro inn 20 mill.

André Lavold (31) er ikke fremmed for gambling og gode investeringer.

På tidlig 2000-tallet gjorde han en rekke meget gode veddemål, men det kanskje beste veddemålet han gjorde, var en investering i gambling-selskapet Nordic Bet i 2002.

- Jeg var en av gründerne til gambling-selskapet Nordic Bet i 2002. Startkapitalen fikk jeg gjennom egen gambling på internet, sa Lavold til lokalavisen iTromsø i 2006.

Lavold investerte en halv million kroner i Nordic Bet og tre år senere solgte han aksjene for 20 millioner kroner.

100 mill. i gevinst

Pengene han fikk fra aksjesalget i Nordic Bet-aksjene gikk inn i Betsafe, hvor han frem til i dag mest sannsynlig sitter på den største eierandelen.

Betsafe er et ledd i et komplisert globalt nettverk av selskaper i Norge, på Malta og på britiske Isle of Man.

Ifølge årsrapporten for 2009 til det norske selskapet Arctic Invest som er det norske benet i gamblingsystemet, er dette hovedaksjonærene i Betsaef:

  • André Lavold - 22,36 prosent
  • Hans Michael Hansen - 10,34 prosent
  • Christer Lavold - 9,79 prosent
  • Geir Fladseth - 7,88 prosent
  • Kjetil Myrlid Aasen - 6,77 prosent
  • Bjarthe Westerheim - 4,96 prosent

Hvis det ikke har skjedd noen store endringer på eiersiden siden 2009 kan André Lavold i beste fall innkassere 110 millioner kroner på Betsafe-salget.

E24 har ikke lykkes å komme i kontakt med noen av eierne i Betsafe fredag.

Les også

Frankrike forbyr norsk pokersideIvar (30) kjører Porsche i luksusraceNordmenn tipper for millioner på TourenBookmakerne håper på Tyrkia-RusslandTrond Giske tippe-favoritt som ny tippesjefPokerselskap glad for NRK-reklameMona Grudt er dansefavoritt

Publisert:
Gå til e24.no