Grønt Norge-gründer kan miste hederspris

Høsten 2011 mottok Waleed Ahmed Pride of performance award fra 14. augustkomiteen. Nå risikerer 20-åringen å måtte levere prisen tilbake.

STOLT VINNER: Høsten 2011 ble hedersprisen Pride of Performance overrakt Waleed Ahmed av selveste Oslo-ordfører Fabian Stang. Nå risikerer gründeren av Grønt Norge å måtte levere prisen tilbake.

STOLT VINNER: Høsten 2011 ble hedersprisen Pride of Performance overrakt Waleed Ahmed av selveste Oslo-ordfører Fabian Stang. Nå risikerer gründeren av Grønt Norge å måtte levere prisen tilbake.

14. augustkomiteen
Publisert:,

14. augustkomiteens Pride of performance award deles ut til norskpakistanere som har bidratt til å skape historie i det norske samfunnet.

Lokalpolitikeren Aslam Ashan og militærlegen Sadia Khan er noen av dem som har fått mottatt prisen. I fjor ble den altså tildelt den 20 år gamle gründeren, som påsto at Grønt Norge gjorde stor suksess med sin solcellelader til iPhone.

- Vi ble kjent med ham gjennom media og ble umiddelbart imponert over hva han hadde fått til, sier leder Aamir Javed Sheikh i 14. augustkomiteen.

I forrige uke innrømmet riktignok Ahmed å mildt sagt ha overdrevet historiene rundt laderen.

- Etter å ha pratet med bedriftene, så vi hvor mange butikker de hadde, og så bare tenkte vi at «så mange bestiller de». Og da sa vi det utad, sa Ahmed til Dagens IT.

Nå sier komiteen at det kan bli aktuelt å trekke prisen.

- Vi har tatt opp saken på et komitemøte, og kommer til å diskutere dette også i neste ukes møte. Hvis det viser seg at prisen er gitt på feil premisser, må vi vurdere å be ham om å gi den fra seg, sier Sheikh.

Les også: Ny gjennomgang av Grønt Norge-støtten

-Får ikke kontakt

Leder Aamir Javed Sheikh i 14. augustkomiteen.

Bjørn Thunæs

Lederen av komiteen sier han nå ønsker å komme i kontakt med Ahmed, for å få en personlig bekreftelse på at han har innrømmet å ha bløffet.

- Jeg har både ringt og sendt melding på Facebook, men har ikke hørt noe fra ham, sier Sheikh.

Han sier at uansett om komiteen trekker prisen eller ikke, vil dette tilfellet påvirke deres fremtidige arbeid med å finne kandidater til Pride of performance award.

- Det vil helt klart bli strengere kriterier for hvem som får prisen, sier Sheikh.

Trekker ikke Hafslund-pris

Grønt Norge vant også en innovasjonskonkurranse utlyst av Hafslund og Øyafestivalen i 2010. Premien var en øko-tur til Svalbard.

− Solcelleladeren er både et tidsriktig produkt, og noe som viser hvordan vi kan ta enkle grep for å bli mer miljøvennlige i hverdagen, uttalte Hafslunds representant i juryen Line Wesley-Holand til Innodesign den gangen.

Nå skryter ikke Hafslund lenger like mye av Grønt Norge.

- Hvis det som har kommet frem i media i det siste stemmer, har vi blitt lurt alle sammen, sier sponsorsjef Frode Geitvik.

Han sier at de riktignok ikke kommer til å trekke prisen.

- Dette var to år siden. Derfor mener vi det er lite konstruktivt å bruke tid på dette nå, sier han.

E24 har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med både Waleed Ahmed og Grønt Norge-partneren Flemming S. Bordoy. Ingen av dem har svart på henvendelsene.

Les også:

Annonsørinnhold