Ikea i pengekrangel på mafiaøy

Italiensk selskap krever erstatning på 640 millioner kroner.

LIU JIN
  • Christine Jensen
Publisert:

Planen var at eiendomsselskapet Iko2 skulle levere et nøkkelferdig varehus til Ikea i Catania på Sicilia, og at dørene til det nye varehuset skulle åpnes i dag.

Men situasjonen er en helt annen. Ikea-tomten på Catania er fortsatt bare en tom industritomt - og Iko2 mener Ikea har brutt kontrakten med dem.

- Vår kontrakt med Ikea har forfalt uten at Ikea har forklart hvorfor, sier Iko2s sjef Cesare Meregalli, ifølge di.se.

Han krever erstatning fra Ikea i Italia på 80 millioner euro, tilsvarende 640 millioner norske kroner - mer enn det hele prosjektet er verdt.

- Feil folk

Ikea har en annen versjon av saken.

- Problemet er at vi har valgt feil folk til jobben. Iko2 har rett og slett ikke kunnet levere hva de har lovet. Det er vi som bør få erstatning av Cesare Meregalli, sier Ikeas sjef i Italia Roberto Monti.

Les også: Europas sterkeste merkevarer

Det blir lenge til Ikea-varehuset på den italienske øya er oppe og står og i mellomtiden skal de to partene møtes i en italiensk domstol.

Det var eneste løsning, ifølge eiendomsselskapet.

- I september oppdaget vi at Ikea har strøket Sicilia fra sin ekspansjonsplan. I løpet av høsten har vi forsøkt å få til et møte med Roberto Monti, uten resultat. Til slutt gikk vi til rettslige skritt, forklarer Iko2.

Ikea er oppgitt over situasjonen.

- Det er kjedelig at vår start på Sicilia blir utsatt på grunn av dette, sier Roberto Monti, og avviser at planene for den italienske øya er skrinlagt.

- Vi vil bygge og åpne varehuset i Catania. Vi har allerede 25 ansatte der, sier Monti, ifølge Di.se.

Les også: I strupen på Ikea

Publisert:

Flere artikler