Vy lager drosjetjeneste

Snart kan du bestille og betale taxiturer rett fra Vy-appen, enten i kombinasjon med togreiser eller på egen hånd.

LAGER DROSJETJENESTE: Vy, her representert med et av sine nymalte tog etter navnebyttet fra NSB.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
 • Karl Wig
Publisert:

Vy håper den nye funksjonen vil gjøre det enklere for nordmenn å planlegge miljøvennlige reiser hvor tog kombineres med taxi.

– Dette vil la kundene våre booke taxi som del av reisen fra dør til dør. Vi vil inngå avtale med ulike taxiselskaper, slik at kunden selv kan velge, sier Synne Homble, konserndirektør for mobilitet og reiseliv i Vy, til E24.

Les også

Vy Bybil har passert 10.000 brukere: – Ikke langt unna å vurdere flere biler

Og du er ikke nødt til å kombinere tog og taxi, lover det statseide togselskapet.

Første kvartal

– Nei da, du kan bestille kun en drosjetur også. Appen vil vise deg ulike taxitilbydere i nærheten av der du er, og det skal bli mulig å sortere på pris, sier Homble.

Dermed skal Vys nye tjeneste ikke bare integrere tog og taxi, men også fungere som en selvstendig, Uber-aktig drosjeplattform.

Taxitjenesten rulles ut i Vy-appen til neste år, trolig i løpet av første kvartal, opplyser Homble til E24.

Både bestilling og forhåndsbetaling skal skje direkte fra Vy-appen. Du skal også kunne følge hvor drosjen befinner seg i appens kart.

– FÆRREST MULIGE TASTETRYKK: Synne Homble, Vys konserndirektør for mobilitet og reiseliv, tror mange vil sette pris på å kunne bestille drosje sammen med togreisen.

Foto: Vy

Har inngått drosjeavtale

Vy har allerede inngått avtale med Internett Trafikk Formidling (ITF), en leverandør av taxisystemer som er eid av Norges største taxisammenslutning.

I første omgang vil taxiselskapene som er tilknyttet ITF være tilgjengelig for bestilling, men Vy ønsker å inngå avtale med flere, slik at tilbudet blir bredest mulig.

– Hovedmålet vårt er å gjøre det enkelt for folk å velge en miljøvennlig reise. Men ofte trenger man ulike transportmidler for å komme fra dør til dør, og nå vil det bli enkelt å legge opp reisen med færrest mulig tastetrykk, sier Homble.

– Taxi er en viktig del av dør-til-dør-opplevelsen. Det er også en bransje hvor det kommer nye regler og vil skje mye fremover. I dag er det vanskelig for taxikunder å sammenligne priser mellom taxiselskaper. Derfor ønsker vi at taxi skal bli en del av tilbudet som du kan booke i Vy-appen.

Flere artikler

 1. Her er taxi dyrest i påsken

 2. Norwegian og Jetblue vil inngå rutesamarbeid

 3. Betalt innhold

  Slik kan kredittkortet ditt ha blitt et problem for Norwegian

 4. Annonsørinnhold

 5. Kundene flykter fra cruise-byråene: – Vi trenger folk til å ta imot avbestillinger også

 6. Betalt innhold

  Derfor bør du vente med å gjøre et coronakupp på flybilletter