DNBs Trond Bentestuen blir norgessjef i Rema 1000

Trond Bentestuen skal ta sjefsstillingen i Reitans dagligvarekjempe.

FRA EXPERT OG DNB: Trond Bentestuen slutter som konserndirektør i DNB, og blir norgessjef i Rema 1000.
Publisert:

Trond Bentestuen er i dag konserndirektør for Wealth Management & Insurance i DNB, og slutter i stillingen for å bli administrerende direktør i Rema 1000 Norge.

– Jeg gleder meg stort til å få Trond Bentestuen fra DNB med på laget som norgessjef i Rema 1000, skriver Ole Robert Reitan på Facebook.

Rema-arvingen har vært administrerende direktør i Rema 1000 siden 2001, og har hatt ansvaret for Rema 1000 i Norge og Danmark.

– Trond har solid bakgrunn fra varehandel fra sin tid i Expert, og har sterkt fokus på at kunden er øverste sjef. I tillegg har han hele sitt virke vist stor markedsforståelse og har sterk gjennomføringsevne. At han er en av dem som står bak Vipps, sier sitt, skriver Reitan videre.

I en video som er lagt ut på Facebook sier han at det er litt vemodig og litt ambivalent.

– Men jeg gleder meg til å fokusere på å være en god eier og ikke minst en god konseptleder for Rema 1000 i Norge og Danmark, sier Reitan.

I den samme videoen sier Bentestuen at han skal ta seg tid til å bli kjent med Rema 1000.

– Jeg skal bli godt kjent med sjelen, jeg skal bli godt kjent med folkene som jobber i Rema 1000. Det er den ambisjonen jeg har i den første tiden etter at jeg har startet i jobben, sier han.

Rema 1000 har ikke besvart E24s spørsmål om ansettelsen av Bentestuen.

FREMDELES SJEF: Ole Robert Reitan skal fortsette som administrerende direktør i Rema 1000, mens Trond Bentestuen skal få ansvar for kjeden i Norge.

Ny stilling

Franchise-direktør i Rema 1000, Jan Frode Johansen, fortsetter, får E24 bekreftet. Stillingen som Bentestuen skal inn i er nyopprettet.

Håkon Hansen skal ta over Bentestuens stilling i DNB, og skal bli lederen for Wealth Management & Insurance fra 11. juni.

Det er ikke kjent når Bentestuen går inn i stillingen som administrerende direktør i Rema 1000 Norge.

Bentestuen har erfaring som konserndirektør for kommunikasjon i DNB.

Det siste året har vært tungt for Rema 1000. Årsresultatet for 2017 viste et omsetningsfall på 1,4 milliarder kroner, og et driftsresultat som falt med en halv milliard.

Men eksperter har spådd et comeback i løpet av 2018. Tall fra Nielsen tyder også på dette. I april la de frem tall som viste at Rema 1000 hadde en vekst i markedsandel på 0,4 prosentpoeng i årets tre første måneder, sammenlignet med samme periode i fjor.

Remas resultat gjenspeiler et bråkete 2017, hvor medieoppslagene sto i kø om Reitan-familiens flaggskip.

«Bestevenn»-strategien, hvor selskapet valgte å fjerne visse leverandører fra hyllene for å kunne tilby bedre pris for andre varer, slo totalt feil, og kjeden måtte gjøre helomvending etter press fra kundene. «Brustadbuene» med sperrebånd var heller ikke bare populære.

Les også

DN: Rema 1000 har tapt 18 millioner på ny kyllingrase

Les også

Ferske tall: Rema 1000 vokser igjen etter marerittåret

Les også

Eksperter spår Rema-comeback

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om