KrF sier nei til å flagge ut Color Line

Jobbene til 700 norske sjøfolk om bord på Color Line ligger i potten når KrF sier nei til regjeringens ønske om å la fergeselskapet få flagge ut.

NORSKE FARGER: KrFs næringspolitiske talsmann Steinar Reiten vil redde jobbene til 700 norske sjøfolk på Color Line ved å si nei til utflagging og plusse på tilskuddsordningen med 35 millioner kroner. Her er fergen Color Fantasy passerer Dyna fyr på vei inn Oslofjorden.

Foto: Paul Kleiven NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

KrF legger inn 35 millioner kroner i sitt alternative forslag til statsbudsjett for å styrke tilskuddsordningen for sysselsettingen av sjøfolk. Det innebærer et nei til den varslede endringen som åpner for utflagging og dermed mulighet for å bytte ut norske sjøfolk med billigere arbeidskraft fra andre land.

– KrF har konkludert med at vi vil be regjeringen ikke å gjennomføre den varslede endringen av fartsområdeforskriften for utenriksferger. Det betyr i så fall at Color Line ikke får anledning til å flagge Kiel-fergene over til Norsk internasjonalt skipsregister (NIS), sier KrFs næringspolitiske talsmann Steinar Reiten i en pressemelding til NTB.

Bakgrunn: Regjeringen vil la Color Line flagge om Kiel-fergene

SIER NEI: KrFs næringspolitiske talsmann Steinar Reiten

Foto: Terje Pedersen NTB Scanpix

Til Klassekampen, som først omtalte saken, sier konserntillitsvalgt Ronny Øksnes i Color Line at KrF vil møte stor motstand i forhandlingene om statsbudsjettet fra både Høyre og deler av Frp og Venstre.

– Jeg håper virkelig de stiller ultimatum om dette, sier Øksnes.

Reiten viser til at forutsetningene som Fartsområdeutvalget la til grunn i 2014 er vesentlig endret til det bedre, slik at det ikke lenger er noen økonomisk ulempe ved å ha fartøy registrert i Norsk ordinært skipsregister (NOR).

– KrF ønsker med dette å sende et signal om at vi ønsker å verne om norske arbeidsplasser på passasjerferger i det skandinaviske fergemarkedet. Vi har registrert at det også innad i regjeringen er delte meninger om den varslede forskriftsendringen, og har derfor godt håp om å nå fram med vårt krav i denne saken når forhandlingene om statsbudsjettet starter, sier Reiten.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  KrF vil redde sjøfolkene

 2. Regjeringen vil la Color Line flagge om Kiel-fergene

 3. Betalt innhold

  Color Line nektes å flagge ut

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Tidligere dansk minister kaster seg inn i den betente Color Line-striden

 6. Betalt innhold

  Solberg forsvarer omflagging av Color Line