Kjeden Enklere liv er konkurs

Styrelederen i butikkjeden Enklere liv har slått selskapet konkurs.

Publisert:

Butikkjeden Enklere Liv er konkurs, og har begjært oppbud i Asker og Bærum tingrett.

Det er både Enklere Liv og morselskapet Enklere Liv Holding som er konkurs. Enklere Liv Holding hadde et driftsresultat på minus 3,3 millioner kroner i 2017. Resultatet før skatt var på minus 100,9 millioner kroner.

Stein Erik Hagens Canica er en av de største aksjonærene i Enklere Liv Holding.

Les også

Tidligere Veireno-sjef tok ut 8,7 millioner i utbytte tross konkurs

Butikker fortsetter drift

Advokat Nils Holger Koefoed er oppnevnt som bostyrer.
– Nå jobber vi med å få oversikt over hele konsernet, antall butikker og lignende. Eventuelt også prøve å finne interessenter som kan være interessert i å overta driften, sier Koefoed til E24.

Ifølge Koefoed vil de ansatte gå på jobb og driften gå som normalt i samtlige butikker inntil videre. DNB har sagt seg villig til å forskuttere lønn, opplyser bostyreren.

En oversikt på butikkens nettsider veiser at det i dager 75 Enklere Liv-butikker i Norge. Ved utgangen av fjoråret var 154 årsverk i konsernet.

Selskapet hadde ved nyttår totalt 67 millioner i utestående gjeld til DNB. I tillegg hadde Enklere liv holding et konvertibelt lån til DNB pålydende 20 millioner kroner, hvor DNB hadde rett til å kreve utsted aksjer i selskapet.

Også butikkjedens grossistselskap Mercante er konkurs.

Omstilling

Enklere Liv har hatt flere butikker i Sverige, men la ned de siste i 2017. Kjeden la også ned selskaper i 2016, blant annet i USA og flere europeiske land.

Styreleder Tore Thorstensen i Enklere Liv Holding forteller Dagens Næringsliv at selskapet har lagt bak seg en større omstilling, men at situasjonen forverret seg gjennom sommeren.

Restruktureringsprosessen selskapet har gjennomgått påvirket driftsresultatet for 2017 med minus 11,3 millioner kroner. Selskapet opplyste i sin årsrapport at prosessen var ventet ferdigstilt i midten av 2018.

«De restruktureringer som er utført og prognosen for 2018 underbygger forutsetningen for fortsatt drift,» skrev styret i selskapet i årsrapporten som ble kunngjort 5. august.

Les på E24+

EBITDA-hva for noe...?

Tro på Norge

I et intervju med Finansavisen, publisert 18. august, sa konsernsjef Roar Arnstad i Enklere Liv Holding at et fokus på kun Norge kunne skape lønnsomhet i selskapet.

– Selskapet er nå i en posisjon med plan og mulighet for å oppnå en positiv EBIDA i 2018 etter at alle nå unødvendige strukturelle kostnader er fjernet, og fokus kan nå legges på utvikling av lønnsom vekst. Så langt i år har vi en vekst på Enklere Liv og meget sterk vekst på Enklere Liv nett. Fokus nå er «back to basic»; butikk og nett i Norge og lønnsom utvikling, forklarte Arnstad.

Arnstad ble ansatt i 2016 for å rydde opp, og bygge selskapet for videre drift.

Les også

Vil prøve å starte opp igjen etter konkursen

Les også

Kraftig økning i konkurser

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om