Røkke og Gjelsten dropper luksus-fly

Bjørn Rune Gjelsten og det Røkke-eide Aker-konsernet skulle kjøpe privatjet til 350 millioner kroner. Nå er handelen kansellert. 

DROPPER FLYKJØP: Forretningspartnerne Kjell Inge Røkke (t.v.) og Bjørn Rune Gjelsten (t.h.) skulle kjøpe privatfly. Handelen er kansellert.
Publisert:

Det er Dagens Næringsliv som melder at romsdalingene har valgt å trekke seg fra avtalen.

– Bestillingen er kansellert fordi flyet ikke fikk sertifisering som avtalt. Da utsettelsen inntraff, hadde vi rett til å kansellere, sier Bjørn Rune Gjelsten til DN.

Reisekontor

– Flyet skulle leveres i 2020, hele to år forsinket. Det er langt frem i tid i tillegg til at det binder kapital. Derfor gikk vi ut av avtalen, sier Gjelsten, ifølge avisen.

E24 omtalte i 2012 bestillingen av flyet.

Les også

Røkke etablerer flyselskap med Gjelsten

Kommunikasjonsdirektør Atle Kigen sa den gangen at flyet blant annet skulle brukes til å følge opp Akers internasjonale virksomheter.

- Det er et flott fly, men for Øyvind Eriksen (Aker-konsersnjef, red.anm.) og Kjell Inge Røkke er flyet et arbeidssted og en transportetappe i oppfølgingen av Aker-eide virksomheter i 30 land på alle kontinenter, sa Kigen til E24 den gang.

Har solgt fly

Røkke og Gjelsten, som på et tidspunkt eide hvert sitt fly, har også bedrevet chartervirksomhet - men markedet der gikk trådt etter finanskrisen.

Flyet man nå ifølge DN har avbestilt er av typen Falcon 5X, og beskrives som det største, kraftigste og mest avanserte Falcon-flyet som er bygd av fabrikkanten Dassault.

BLIR IKKE NOE AV: Dagens Næringsliv melder at det var et fly av denne typen, et Falcon 5X, Røkke, Gjelsten og Aker skulle kjøpe. Handelen er nå kansellert.
Les også

Så stort blir nye Aker BP

Les også

Fra fisker til industrimagnat: Slik skapte Røkke sine første milliarder

Les også

Dette skal Røkke Jr. ta over

Publisert:
Gå til e24.no