Røkke og Gjelsten dropper luksus-fly

Bjørn Rune Gjelsten og det Røkke-eide Aker-konsernet skulle kjøpe privatjet til 350 millioner kroner. Nå er handelen kansellert. 

DROPPER FLYKJØP: Forretningspartnerne Kjell Inge Røkke (t.v.) og Bjørn Rune Gjelsten (t.h.) skulle kjøpe privatfly. Handelen er kansellert.

Svein Ove Ekornesvåg
 • E24
Publisert:

Det er Dagens Næringsliv som melder at romsdalingene har valgt å trekke seg fra avtalen.

– Bestillingen er kansellert fordi flyet ikke fikk sertifisering som avtalt. Da utsettelsen inntraff, hadde vi rett til å kansellere, sier Bjørn Rune Gjelsten til DN.

Reisekontor

– Flyet skulle leveres i 2020, hele to år forsinket. Det er langt frem i tid i tillegg til at det binder kapital. Derfor gikk vi ut av avtalen, sier Gjelsten, ifølge avisen.

E24 omtalte i 2012 bestillingen av flyet.

Les også

Røkke etablerer flyselskap med Gjelsten

Kommunikasjonsdirektør Atle Kigen sa den gangen at flyet blant annet skulle brukes til å følge opp Akers internasjonale virksomheter.

- Det er et flott fly, men for Øyvind Eriksen (Aker-konsersnjef, red.anm.) og Kjell Inge Røkke er flyet et arbeidssted og en transportetappe i oppfølgingen av Aker-eide virksomheter i 30 land på alle kontinenter, sa Kigen til E24 den gang.

Har solgt fly

Røkke og Gjelsten, som på et tidspunkt eide hvert sitt fly, har også bedrevet chartervirksomhet - men markedet der gikk trådt etter finanskrisen.

Flyet man nå ifølge DN har avbestilt er av typen Falcon 5X, og beskrives som det største, kraftigste og mest avanserte Falcon-flyet som er bygd av fabrikkanten Dassault.

BLIR IKKE NOE AV: Dagens Næringsliv melder at det var et fly av denne typen, et Falcon 5X, Røkke, Gjelsten og Aker skulle kjøpe. Handelen er nå kansellert.

Foto: Dassault Aviation
Les også

Så stort blir nye Aker BP

Les også

Fra fisker til industrimagnat: Slik skapte Røkke sine første milliarder

Les også

Dette skal Røkke Jr. ta over

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kjell Inge Røkke
 2. Øyvind Eriksen
 3. Aker
 4. Bjørn Rune Gjelsten

Flere artikler

 1. Røkke-selskap kjøper nytt privatfly

 2. Milliarder forduftet for investorkjendiser: – Dramatisk

 3. DN: Aker vurderer rigg-retur

 4. Annonsørinnhold

 5. Skaper sportsgigant med 5 mrd. i omsetning

 6. Gjelsten om dramaet i sportsbransjen: – Mangel på disiplin og realisme