Mack kutter 30 årsverk etter å ha blitt vraket av Rema 1000

Mack har informert ansatte om at de kutter minimum 30 årsverk på grunn av store inntektsfall. Ølbryggeriet ble nylig vraket av Rema 1000.

INGEN ENIGHET MED MACK: Mack og Rema 1000 er ikke enige, nå må bryggeriet kutte.
Publisert:

Administrerende direktør i Macks Ølbryggeri AS, Harald Bredrup, kan bekrefte kraftige kutt i antall ansatte.

– Vi ender opp med å kutte 30 årsverk, eller cirka 25 prosent, av de 124 årsverkene vi har i dag, sier Bredrup til iTromsø (bak betalingsmur).

Han leder familiebedriften som ble stiftet i 1877.

Nyhetene om kuttene ble lagt fram på et allmøte for de ansatte i Tromsø og i Nordkjosbotn torsdag kveld, ifølge iTromsø.

Ingen bestevenn

– Bakgrunnen er det store inntektsfallet vi forventer, som følge av en manglende avtale med Rema 1000. Uavhengig om vi får til en begrenset avtale er det et dramatisk inntektsfall som vi på prøve å kompensere ved å redusere kostnadene og øke andre inntekter.

Mack Bryggeri i Tromsø må kutte opp mot 30 av 124 årsverk.

Bakgrunnen for uenighetene er dagligvarekjedens nye «bestevenn-satsing», som innebærer at kjeden skal slanke andelen leverandører.

Ølprodusenten Mack er altså ikke en av de nye bestevennleverandørene.

Som en konsekvens av dette mister Mack sin avtale om å få selge øl i Rema-butikker over hele landet, selv om Rema siden har sagt at de vil selge Mack i Nord-Norge.

Dette er årsaken til inntektsbortfallet som gjør at tradisjonsbedriften i Tromsø nå må frem med sparekniven og kutte stillinger.

Over hele linjen

– Disse kuttene vil fordeles utover salgsavdelingen, administrasjonen og produksjonen - over hele bedriften, rett og slett, sier Bredrup.

– Hva er grunnen til at så mange mister jobben?

Les også

Leverandørforeningssjef om utviklingen i dagligvarebransjen: – Det er en systemsvikt i markedet

– Grunnen er det store inntektstapet vi forventer, som følge av en manglende avtale med Rema 1000. Vi kommer til å miste et betydelig salgsvolum på grunn av dette, sier Mack-sjefen til iTromsø.

Kamp om hylleplassen

Mette Fossum, kommunikasjonsdirektør i Rema 1000, sier følgende om saken i en epost til E24:

– Vi er fortsatt i forhandlinger med Mack og opplever dialogen som konstruktiv. Vi ønsker fortsatt - som vi har sagt hele tiden - å selge Mack i Nordland, Troms og Finnmark.

Les også

Mæland om Rema-saken: – Bytt butikk dersom du er misfornøyd

Rema har fått en rekke «bestevenner» blant leverandørene i Dagligvare-Norge den siste tiden. Det er konsekvensen av forhandlingene mellom leverandører og dagligvarekjeder under den årlige høstjakten.

Da Ica og Coop slo seg sammen, ble Rema Norges tredje største dagligvarekjede og fikk dårligere innkjøpsbetingelser enn konkurrentene Coop og Norgesgruppen.

Den nye innkjøpsstrategien til Rema skal senke innkjøpskostnadene og styrke konkurranseposisjonen i markedet.

I tillegg til Mack, har Kims og Coca-Cola blitt skjøvet ut i kulden fordi Maarud og Ringnes er valgt som hovedleverandører av potetløv og brusdrikker.

Les også

Din Baker-sjef: – Virker som målet er å presse ut og få lagt ned lokale bakerier

Les også

Ordfører ut mot Reitan - frykter ølmonopol

Les også

Lerum-syltetøy på vei ut av Rema-butikkene

Publisert:

Her kan du lese mer om