Skatteetaten frykter rundt 40 milliarder kroner er lurt unna

Skateetaten fant unndragelser på 300 millioner kroner i fjor, men tror det bare er toppen av isfjellet.

STORT PROBLEM: Skattedirektør Hans Christian Holte mener analysene Skatteetaten har gjort viser at arbeidslivskriminalitet fortsatt er et stort problem. Bildet er tatt i en annen anledning.
Publisert: Publisert:

Skattedirektøren frykter at så mye som 40 milliarder kroner kan ha blitt holdt unna myndighetene de siste fire årene, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Gjennom kontrollarbeid fant Skatteetaten at 300 millioner kroner var unndratt innen arbeidslivskriminalitet bare i fjor.

– Våre foreløpige analyser viser at omfanget av unndragelser som følge av skatte- og avgiftsrelatert a-krim kan ha vært på rundt 40 milliarder kroner fra 2011 til 2015, sier skattedirektør Hans Christian Holte i meldingen.

Mellom 2011 og 2015 har skatteetaten gjennomført nær 23.000 kontroller opp mot arbeidslivskriminalitet. Skatteetaten har intensivert innsatsen for å bekjempe slik kriminalitet, og har rettet hovedinnsatsen mot deler av bygg- og anleggsbransjen.

– Ferdiggjøring av bygg er den bransjen der risikoen for a-krim har vært størst. Våre tall viser at den målrettede innsatsen mot denne bransjen virker. Her ser vi en betydelig nedgang fra 2011 til 2015 fra 23,6 prosent til 15,6 prosent risiko for arbeidslivskriminalitet, sier skattedirektøren.

Les også

Elleve kriminelle nettverk i arbeidslivet avslørt

Les også

Rekordmange nordmenn innrømmer å unndra verdier fra beskatning

Les også

G20 foreslår svarteliste for skatteparadiser

Publisert: