FrP-politiker med Giske-angrep: - Han eier ikke skamvett

FrP-lokalpolitiker med frontalangrep på Trond Giske etter Arctic Race-tale.

TIL ANGREP: Varaordfører Tom Cato Olsen er ikke nådig i sin kritikk av Trond Giske etter næringsministerens tale under Arctic Race torsdag.
Publisert: Publisert:

Varaordfører Tom Cato Olsen (FrP) var illsint etter næringsminister Trond Giskes tale under åpningen av sykkelrittet Arctic Race torsdag, melder avisen Bodø Nu.

Han mener Giske forsøkte å drive valgkamp under arrangementet, og hevder at Giske talte at de hadde støttet arrangementet.

Det får Olsen til å rase.

- Jeg gikk bort og presenterte meg, og sa at «du har faen ikke skamvett». De har ikke bidratt med en dritt, selv om staten har støttet rittet via Innovasjon Norge. Regjeringen sa nei da det ble søkt om penger fra alle ordførerne i Arctic Race-kommunene, sier Karlsen.

Han hevder Giske snudde seg da han ble konfrontert med kritikken.

LES OGSÅ: Høyres givere sparer 108 millioner i skatt hvis Høyre vinner

FrP-varaordføreren i Bodø serverer følgende kruttsalve på sin Facebook-side torsdag:

«Nå ble jeg plutselig lynforbannet!!!! Etter at næringsminister Trond Giske forsøkte å påvirke ASO (organisasjonen som arrangerer Arctic Race of Norway og Tour de France) til å invitere ham som offisiell gjest til starten i Bodø uten å lykkes (han nektet nemlig å bevilge penger til ARN), så dukker han faen steike meg opp på åpningsscenen likevel, og snakker varmt om de som har bidratt for å få dette til!»

«I Nord-Norge har vi noe som heter «skamvett», og det har faen ikke næringsministeren et eneste snev av! Enda godt han må melde seg hos NAV om få uker!, skriver Olsen», gjengitt av Bodø Nu.

Drev ikke valgkamp

Giske sier til VG at han brukte talen til å snakke om menneskene som har jobbet hardt for å starte og drive Arctic Race.

- Jeg har ingen kommentar til angrepet fra FrP. Dette skal være Artic Race of Norways dag. Det er de som skal stå i sentrum, ikke politisk munnhuggeri. Jeg har fulgt ildsjelene bak dette siden 2007 og vet hvilken enorm innsats som ligger bak.

- Det er de og alle som har støttet opp om arrangementet underveis som skal ha oppmerksomheten og hyllesten i dag. Det brukte jeg også talen min på å snakke om, skriver Giske i en e-post til VG.

LES OGSÅ: Mener NHO satte Høyre i en vanskelig situasjon

Til TV2 uttaler næringsministeren at regjeringen har støttet arrangementet i indirekte form.

- Vi har bidratt gjennom selskaper som Statoil og Innovasjon Norge, men det er ikke kommet noen øremerkede midler fra staten, sier Giske.

Næringsdepartementet avviser også at Giske snakket Ap-politikk i talen sin.

LES OGSÅ:

Publisert: