Lerøy kjøper seg inn i  Finnmark-selskap

Lerøy Seafood Group kjøper seg inn for 161 millioner kroner i oppdrettskonsern i Finnmark.

TIL FINNMARK: Fra fiskeslakteriet til Lerøy Fossen på Osterøy. Lerøy Seafood har kjøpt opp nesten 40 prosent av aksjene i Villa Organic, som er lokalisert med oppdrettsvirksomhet i Finnmark.
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert: Publisert:

Det tradisjonsrike sjømatkonsernet, Lerøy Seafood Group, har kjøpt opp 39,74 prosent av aksjene i oppdrettskonsernet, Villa Organic AS.

Les også:Inntektstopp i Lerøy

Følger etter Salmar

Kjøpesummen var om lag 161 millioner kroner.

Villa Organic er et helintegrert oppdrettskonsern med aktiviteter i hele verdikjeden. Oppdrettsvirksomheten er lokalisert i Finnmark. Konsernet har totalt 16 konsesjoner for produksjon av laks og forventer å slakte 13.000 tonn i 2013

Oppkjøpet kommer bare dager etter Salmar kjøpte seg større i det samme oppdrettskonsernet for om lag 100 millioner kroner. Salmar kontrollerte fra før 8,43 prosent av aksjene. Etter kjøpet, som tilsvarte ytterligere 27,85 prosent av aksjene, har Salmar negativ kontroll i Villa Organic.

Lakseprisen fortsetter opp

Fortsatt er det stor rift om den norske laksen. Eventyrlig prisutvikling har vært til glede de norske lakseeksportørene. Salmar er opp 20 prosent på Børsen hittil i år, mens Lerøy Seafood er opp 24 prosent.

I løpet av årets tre første måneder, sammenlignet med samme periode i fjor, har eksporten økt med 1,5 milliarder kroner, rundt 22 prosent.

Verdiøkningen kommer som følge av kraftig prisvekst. I mars var kiloprisen for en hel laks 37,69 kroner, altså litt over ni kroner høyere enn mars i fjor. Franskmennene og polakkene er de største kjøperne.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Salmar blar opp 100 mill. for selskap

  2. Rekord på rekord i Salmar

  3. DNB: - Denne aksjen ser attraktiv ut

  4. Betalt innhold

    Beste halvår noensinne for Lerøy

  5. Oppdrettskonsern spår sprelsk lakseår