Streik blant de vaskeriansatte

Etter å ha meklet flere timer på overtid ble det brudd mellom LO-forbundet Norsk Industri og arbeidsgiversiden fredag morgen. Dermed går 194 vaskeriansatte ut i streik.

TOMT: Vaskeriansatte over hele Norge streiker nå i håp om å bedre lønnsvilkårene sine. Men sykehusene skal vernes for streiken, melder forbundet.
Publisert: Publisert:

Årsaken til bruddet i meklingen var at arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri ikke ville etterkomme kravet om et varig lønnsløft for ansatte ved landets vaskerier og renseribedrifter, opplyser Industri Energi.

I dag tjener de ansatte i vaskeri- og renseribedriftene, hovedsakelig kvinner, 86 prosent av gjennomsnittlig industrilønn.

- Vi er lei av at kvinnedominerte yrker blir behandlet som underdanige i arbeidslivet. Vaskeriansatte som håndterer skittentøyet i samfunnet vårt fortjener et solid og varig lønnsløft, sier forbundsleder Leif Sande i LO-forbundet Industri Energi.

Det første streikeuttaket favner i hovedsak ansatte i vaskerier og renserier i Stavanger, Bergen og Trondheim.

Industri Energi understreker at det gjennomføres et begrenset streikeuttak av vaskerier som håndterer sykehus og helseinstitusjoner.

Les også:

Vaskeriansatte varsler streik fredagTrapper opp streiken i varehandelenSAFE godtar oppgjøret, ingen streik på sokkelenDette kan lærerstreiken ha kostet

Publisert: