Her skyter laserstråler lakselus av fisken

Se videoen av Stingray Marine Solutions' våpen mot lakselus.

«SKYTER LAKSELUS»: Animasjonen illustrerer hvordan man installerer og opererer en Stingray node i merden.

Publisert:

Assosiasjonene fra Star Wars’ «Dødsstjerne» er ikke langt unna, når en ser Stingrays laservåpen i aksjon. Det er også verdt å merke seg at laserstrålende er skånsomme, og virker ikke å ha noen effekt på fisken.

Se videoene her.

På oppdrettslokaliteten Fureholmen i Solund har Stingray Marine Solutions installert Stingray-systemet for optisk avlusing med laser. Dette har en brukt lang tid på å utvikle, og nå har de begynt å teste systemet ut i stor skala. Lokaliteten til Sulefisk har to merder med om lag 200.000 fisk i hver.

I hver merd er det installert to lasere som en kan fjernstyre fra Oslo, og daglig blir det sendt like mye videodata fra Sulefisk i Solund til Stingray i Oslo som TV2 sine daglige TV-sendinger.

- Første lakselusen i Sogn og Fjordane skutt med laser blir skutt her hos oss på Sulefisk i disse dager. Det markerer starten på et samarbeid med Stingray Marine Solutions som jeg har stor tro på. Selv om vi er en mindre aktør i havbruksbransjen så er vi opptatt av å være med på utviklingen av næringen. Vi er derfor glade og stolte av at vi har fått til et samarbeid, der vi er først ute med en hel lokalitet dekket med laser, sier Michael Niesar, daglig leder i Sulefisk.

Saken ble opprinnelig publisert på iLaks.no