Norgestaxi tilbyr fastpris i de største byene

Kunder som bestiller taxi via Norgestaxis app på telefonen skal få oppgitt pris på forhånd. Tilbudet gjelder foreløpig i fem byer og landets fire største flyplasser.

FASTPRIS: Norgestaxi håper å utkonkurrere konkurrentene med fastpris. Illustrasjonsbile av taxi i Oslo.

Knut Erik Knudsen
Publisert:,

Selv om prisen kommer til å ligge klar når taxien henter passasjeren, tar selskapet forbehold om at turen kan bli dyrere enn den oppgitte prisen «i de situasjoner der det er særlige værforhold eller trafikkulykker som stopper eller hindrer trafikken».

Les også

- Vi har mye å lære av måten Haxi gjør ting på

Forutsigbart

Til å begynne med gjelder tilbudet i Oslo, Drammen, Kongsberg, Stavanger, Bergen og Trondheim, samt turer til og fra flyplassene Gardermoen, Sola, Flesland og Værnes.

Thor Jåsund i Norgestaxi tror den nye ordningen med forutsigbare priser vil være et konkurransefortrinn.

– Med denne løsningen ligger Norgestaxi fremst i bruk av ny teknologi og møter utfordringen fra utenlandske appløsninger som Uber eller andre, skriver han i en pressemelding.

Tall fra SSB viser at drosjenæringen har høyere omsetning og færre turer i andre kvartal i år, dermed tyder det på at prisen for å ta taxi har blitt høyere.

Les også

Drosjene har høyere omsetning og færre turer

Flere utfordrere

I løpet av det siste året har antallet utfordrere til den tradisjonelle taxien eksplodert. Også i Norge har flere applikasjoner og nettsider blitt lansert.

Som svar på den nye utfordringen har flere sjåfører knyttet til tjenesten Haxi blitt anmeldt, og Norges Taxiforbund sa at bransjen ikke bare kan sitte stille.

De nye tjenesten omtaler det de driver med som kompiskjøring, og at det dermed ikke skal reguleres av Yrkestransportloven.

Det er ikke noe som tyder på at det vil bli mindre konkurranse med det første. I slutten av september utlyste den omstridte taxiappen Uber tre stillinger i Oslo.

Les også:

Omstridt taxiapp utlyser tre stillinger i Oslo- Taxiforbundet angriper problemet på feil måteTaxiforbundet anmelder Haxi-sjåfør- Vi må ha streng kontroll med taxinæringenTaxiforbundet om apputfordrerne: - Vi kan ikke bare sitte stilleForbrukerrådet om taxi-utfordrerne: - Om du betaler svart, er du fritt vilt som forbrukerHaxi-gründeren: - Hvis politiet mener at det vi gjør er ulovlig, så er det bare å ta kontakt