Ferd-arving i karantene: – Ser hvor ekstremt dyktige ansatte vi har

Norges rikeste kvinne under 30, Katharina Andresen, bruker karantenetiden på å studere, følge med på familieselskapet Ferd og å lære seg yoga.

Ferd-arving Katharina G. Andresen ble satt i corona-karantene da hun kom hjem fra studiene i London.
 • Nora Rydne
Publisert: Publisert:

Ferd-arving Katharina G. Andresen (24) er for tiden student i London, hvor hun studerer Global Management, leadership and change ved Regents University.

Universitetet stengte tidligere denne måneden for å hindre smitte av coronaviruset. Da dro Andresen hjem - og ble satt i karantene i to uker.

– Jeg valgte Regents grunnet måten de underviser på. Tett oppfølging, små klasser, god kommunikasjon og dialog med lærerne. Nå er vi i en omstillingsperiode, hvor vi begynner med nettbasert klasserom og prøver. Det blir interessant, skriver Andresen i en epost til E24.

Les også

Katharina og Alexandra Andresen er landets rikeste under 30

Tar pauser med hunden

Andresen synes det er beleilig å være i karantene og få konsentrert seg om studiene. Hun forteller at hun skal levere obligatoriske oppgaver fra karantenen i leiligheten på Frogner i Oslo.

For å få fjernstudiene til å fungere, har hun laget seg en rutine - da er det faste studietider og delmål som gjelder.

– Det er viktig for meg å sette seg noen mål for hverdagen. Når du skal stå opp, hva du skal få ut av dagen, hvor mange ord eller oppgaver du skal skrive et cetera, skriver Andresen.

At det også blir tid til pauser, sørger Andresens bulldog Tycho for.

– Det er lett å miste motivasjonen, men da sørger jeg for å ta noen pauser. Jeg har en hund, Tycho, som trenger sine turer. Jeg sørger for at vi går steder som er lite befolket. Det synes jeg er forfriskende og gir meg ny energi. Det er kun ved dette tilfellet jeg beveger meg ut av leiligheten.

Følger med på familiekonsernet

Selv om studiene er hovedprioriteten til Andresen nå, følger hun også med på hva som skjer med familieselskapet Ferd, og bedriftene konsernet eier.

Hun forteller til E24 at det er en vanskelig tid for bedriftene, og at coronakrisen skaper mye følelser og usikkerhet om hvor mange som vil påvirkes av krisen, hvor lenge den vil vare og hvor store konsekvensene kan bli.

Katharina Andresen (og hunden Tycho) følger med på hvordan det går med på familieselskapet Ferd og selskapene de er aksjonærer i. Her fra Andresens instagramstory tidligere denne uken.

Katharina Andresen og søsteren Alexandra Andresen (23) overtok rundt 80 prosent av Ferd i 2007. Faren Johan H. Andresen Jr eier den resterende andelen, og er styreleder i konsernet. Ferd omsatte for 14 milliarder kroner i 2018, og hadde et driftsresultat på 761 millioner kroner samme år.

Søstrene Andresen er Norges rikeste under 30 år, ifølge skattelistene fra 2018. De utgjør sjette generasjon i familieselskapet, som stammer fra J. L. Tiedemanns Tobaksfabrik.

– I denne utfordrende perioden ser jeg som neste generasjon hvor ekstremt dyktige ansatte vi har. I Ferd, men også i selskapene vi er aksjonærer i. Jeg har sterk tro på og er trygg på at våre ansatte i Ferd og min far gjør sitt beste for å minimere usikkerheten, sikre arbeidsplasser og komme oss gjennom denne tiden sammen, sier Andresen, som ikke ønsker å gå i detalj på hvordan konsernet jobber nå.

Les også

Johan H. Andresens Ferd kjøper NRK-tomt

Lærer yoga i karantene

Karantene, isolasjon og hjemmekontor preger hverdagen til mange nordmenn nå. Mange lurer på hva de skal finne på for å få dagene til å gå når samfunnet praktisk talt er stengt ned.

Andresen laget seg en liste over ting å gjøre da hun landet i Norge og visste hun skulle inn i to ukers karantene. Under følger noen av punktene fra Andresens karanteneaktivitetsliste.

 • Ikke bestille mat utenfra, alt skal lages selv fra oppskrifter jeg har hatt lyst til å prøve.
 • Oppdatere kontoene mine på sosiale medier, lage noen morsomme videoer folk har etterspurt.
 • Spille noen tradisjonelle brettspill og kort.
 • Lære meg Yoga.
 • Lese en ny bok.
 • Se noen interessante filmer, dokumentarer og Ted talks.
 • FaceTime med familie og venner.
 • Kose meg.
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Karantene
 3. Coronaviruset
 4. Ferd
 5. Katharina Andresen
 6. Johan H. Andresen
 7. Student

Flere artikler

 1. Katharina Andresen utsatt for kortsvindel

 2. Johan Andresen i e-post til Ferd-ledere: – Kan være vår tids kamp

 3. Ferd-søstrene ikke lenger Norges rikeste under 30

 4. Betalt innhold

  Den samvittighetsfulle milliardæren

 5. En av Johan H. Andresens største tabber: – Vi skulle hatt litt baller