Ivar Tollefsens Fredensborg kjøper på Island

Publisert:

Fredensborg har kjøpt 63,72 prosent av aksjene i utleieselskapet Heimavellir på Island til en kurs per aksje på 1,5 islandske kroner.

Etter handelen kontrollerer Fredensborg totalt 73,94 prosent av aksjene. Basert på den kursen verdsettes selskapet til 17 milliarder islandske kroner, tilsvarende 1,25 milliarder norske kroner.

Heimavellir er børsnotert på Island, og Fredensborg begynte i januar å laste opp med aksjer i selskapet, det opplyser kommunikasjonsdirektør Christian Dreyer i Fredensborg til E24.

Videre opplyser Dreyer at budet er godkjent av styret, og at de resterende aksjonærene vil få tilbud om å selge til samme pris.

Store på sagaøya

Heimavellir er Islands største private boligutleiselskap med drøyt 1.600 leiligheter.

– Med Fredensborg som eier vil Heimavellir fortsette driften som før, med dagens merkevare og forretningsmodell. Som en aktiv og industriell eier med lang tidshorisont, vil vi bidra med vår erfaring og kompetanse for å videreutvikle selskapet, og ikke minst gi en ro til langsiktige og gode løsninger for ansatte, kunder og samfunnet på Island.

Tollefsens boligeventyr

Ivar Tollefsen er kjent for både rallykjøring, omreisende DJ og ekspedisjoner på Grønland, men de siste årene har det handlet om eiendom gjennom Fredensborg, som han etablerte i 1994.

Han er også på 12. plass på Kapitals liste over landets rikeste.

Tollefsen har bygget et internasjonalt eiendomsimperium, og det svenske datterselskapet Heimstaden sitter på eiendomsverdier til rett over 102 milliarder kroner.

Tollefsens ligningsformue viser en betraktelig økning fra 2017 til 2018. Verdiene steg fra 2,11 milliarder kroner til 4,24 milliarder.

Det skjer etter at Tollefsens heleide eiendomsforetak Fredensborg økte egenkapitalen med like under tre milliarder kroner i 2018, ifølge selskapets årsregnskap.

Les også:

Les også

Ivar Tollefsens nye leietagere har kjempet i 15 år – nå frykter tsjekkerne sin norske eier

Les på E24+

(+) Det elleville eventyret om boligmilliardæren Ivar Tollefsen

Les også

Ivar Tollefsen blir boligkonge i Tsjekkia

Publisert: