Tidligere Hydro-sjef Torvild Aakvaag er død

Tidligere Norsk Hydro-sjef Torvild Aakvaag er død, 93 år gammel. Selskapet hyller ham for å ha etablert Hydros oljevirksomhet, og bygget opp selskapet til en internasjonal gigant.

Tidligere Norsk Hydro-sjef Torvild Aakvaag.

Norsk Hydro
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Torvild Aakvaag døde den 9. april og ble 93 år, skriver Norsk Hydro i en melding.

Aakvag var sjef for Norsk Hydro i perioden fra 1984 til 1991, og var senere styreleder frem til 1997. Fra 1970 var han den første som ledet selskapets olje- og gassvirksomhet, som i 2007 ble slått sammen med daværende Statoil. Hydro utviklet blant annet felt som Oseberg og Troll.

– Det er med stor sorg at vi har fått nyheten om at Torvild Aakvaag har gått bort. Han har vært inspirerende for oss alle i måten han utviklet Hydro til et industriselskap i verdensskala. Han var av natur en pioner og en visjonær, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Norsk Hydro.

Bygget opp i Europa

Under Aakvaags ledelse kjøpte også Hydro flere europeiske gjødselsselskaper. Det bidro til å etablere selskapet som en internasjonal aktør med tusenvis av ansatte utenfor Norge, skriver Hydro. Selskapet har i dag 35.000 ansatte i 40 land.

Aakvaag var også sentral i å etablere Norsk Hydro som aluminiumsprodusent, som i dag er selskapets kjernevirksomhet. Hydro ble etablert i 1905 og hadde lenge ammoniakk som et kjerneprodukt. Gjødselsproduksjonen i Hydro ble skilt ut og børsnotert som selskapet Yara i 2004.

Aakvaags etterfølger som Hydro-sjef var Egil Myklebust, og senere har selskapet også vært styrt av Eivind Reiten, Svein Richard Brandtzæg og nå Hilde Merete Aasheim.

Torvild Aakvaag, tidligere administrerende direktør i Hydro, er gått bort

Her kan du lese mer om

 1. Norsk Hydro
 2. Hilde Merete Aasheim
 3. Svein Richard Brandtzæg
 4. Eivind Reiten
 5. Yara

Flere artikler

 1. Hydro har permittert 1400 ansatte

 2. Hydro utsetter åpning av milliardanlegg: – Vi har stått på i 11 år

 3. Hydro-sjefen etter valutasmell: – Alt i alt er det veldig bra

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Vipps-topp Berit Svendsen: Satser på whisky fra Vestlandet

 6. Norsk Hydro rammet av valutatap