Vy-navnet havner i retten

Vy Communication har gått til sak mot Vy for krenkelse av selskapets varemerke og krever opptil 14 millioner kroner i erstatning.

Vy Communication har gått til sak mot Vy for krenkelse av selskapets varemerke og krever erstatning på opptil 14 millioner kroner.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Tvistesaken er berammet til tirsdag 10. desember i Oslo tingrett og vil etter planen pågå i tre dager.

Anders Haakon Lier, som er styreleder i kommunikasjonsbyråets eierselskap EXP Group, sier til Dagens Næringsliv at det vil bli belyst i retten hvordan de har kommet fram til erstatningssummen.

Når det gjelder byråets navn, vil de først se på utfallet av rettssaken før de tar stilling til et eventuelt navnebytte.

Tidligere i år skiftet NSB navn til Vy i en prosess som vil koste opp mot 280 millioner kroner. Vy Communication gikk til sak for krenkelse av selskapets varemerke og krever erstatning.

Byrået mener at NSB/Vy-gruppen var klar over at deres selskap bar Vy-navnet, men aldri tok kontakt for å avklare situasjonen.

«Vygruppen er ett av de mest kjente selskapene i Norge. Når dette lanserer varemerket og foretaksnavnet Vy med omfattende markedsføring og mediedekning, vil andre aktører med samme varemerke og navn i løpet av kort tid bli fortrengt,» skriver selskapet i sitt sluttinnlegg til Oslo tingrett.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Vy inngikk «hemmelig» forlik med Vy Communication

  2. Vy inngår forlik i navnestrid

  3. Olav Thon tapte ankesak om navnestrid – Hamar-restaurant beholder navnet

  4. Olav Thons navnestrid er over: Hamar-restaurant får beholde navnet

  5. Tvisten mellom Olav Thon og Hamar-restaurant ender i Høyesterett