Vy-navnet havner i retten

Vy Communication har gått til sak mot Vy for krenkelse av selskapets varemerke og krever opptil 14 millioner kroner i erstatning.

Vy Communication har gått til sak mot Vy for krenkelse av selskapets varemerke og krever erstatning på opptil 14 millioner kroner.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Tvistesaken er berammet til tirsdag 10. desember i Oslo tingrett og vil etter planen pågå i tre dager.

Anders Haakon Lier, som er styreleder i kommunikasjonsbyråets eierselskap EXP Group, sier til Dagens Næringsliv at det vil bli belyst i retten hvordan de har kommet fram til erstatningssummen.

Når det gjelder byråets navn, vil de først se på utfallet av rettssaken før de tar stilling til et eventuelt navnebytte.

Tidligere i år skiftet NSB navn til Vy i en prosess som vil koste opp mot 280 millioner kroner. Vy Communication gikk til sak for krenkelse av selskapets varemerke og krever erstatning.

Byrået mener at NSB/Vy-gruppen var klar over at deres selskap bar Vy-navnet, men aldri tok kontakt for å avklare situasjonen.

«Vygruppen er ett av de mest kjente selskapene i Norge. Når dette lanserer varemerket og foretaksnavnet Vy med omfattende markedsføring og mediedekning, vil andre aktører med samme varemerke og navn i løpet av kort tid bli fortrengt,» skriver selskapet i sitt sluttinnlegg til Oslo tingrett.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Vy inngikk «hemmelig» forlik med Vy Communication

  2. Vy inngår forlik i navnestrid

  3. Dommen er klar: Ekornes’ Svane-seng får fortsatt være «møbel»

  4. Annonsørinnhold

  5. Kvinne befølt av kunde på jobb – arbeidsgiver dømt

  6. Hyttebygger i Gudbrandsdalen trodde de skulle bli enige – går rettens vei om navnet Vy: – Det viste seg å være taktikkeri