Ny samarbeidsplattform skal styrke sjøsikkerheten i Arktis

En ny samarbeidsplattform for maritim arktisk kompetanse er nå etablert. Maritimt Forum Nord skal ha den daglige ledelsen.

En ny samarbeidsplattform for maritim arktisk kompetanse er nå etablert. Maritimt Forum Nord skal ha den daglige ledelsen. – Samarbeidet skal bidra til at opplæringen av våre sjøfolk er bedre tilpasset forholdene i disse områdene, sier næringsminister Iselin Nybø (V).
 • NTB
Publisert: Publisert:

Målet er styrket arktisk maritim kompetanse og økt sikkerhet for skipsfarten i Arktis.

– Oppdatert arktisk maritim kompetanse er viktig for at skip skal kunne drive forsvarlig, bærekraftig og effektivt i polare farvann. Samarbeidet skal bidra til at opplæringen av våre sjøfolk er bedre tilpasset forholdene i disse områdene, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Maritimt Forum Nord har i samarbeid med den maritime næring og utdanningsinstitusjoner, etablert den såkalte arktiske maritime kompetansenoden på oppdrag fra Næringsdepartementet.

I årene som kommer, forventes en økning av skipstrafikken i polare områder. Etableringen vil gi maritim næring og utdanningsinstitusjoner et tettere samarbeid og tilrettelegge for skreddersydd opplæring for sjøfolk som arbeider på skip i disse farvannene.

Plattformens styringsgruppe har representanter fra maritim næring, sjømannsorganisasjonene, Nord universitet, Universitetet i Tromsø og Nordland fagskole.

Finansieringen fordeles likt mellom næringsaktørene og staten, der Næringsdepartementet bidrar med inntil 1,5 millioner kroner per år over tre år.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Arktis
 2. Iselin Nybø
 3. Skipsfart
 4. Skipstrafikk
 5. Sikkerhet

Flere artikler

 1. Ser grønn fremtid for maritim sektor: – Men vi trenger tiltak

 2. Betalt innhold

  – Nå må også Norge rydde opp for oljearbeidere

 3. Deler ut 112 millioner til grønnere skipsflåte: – Viktig bidrag i klimakampen

 4. Redernes forening ønsker statlige milliarder til å skrote skip

 5. Statlig kapital og eierskap er en viktig del av verktøykassen