Geelmuyden Kiese sikret økt resultat etter permitteringer

Tross kraftig inntektsfall bidro kostnadskutt til at det ble et godt coronaår for kommunikasjonsbyrået.

Karne Lykkebo og Hans Geelmuyden

Odin Jæger /VG
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Geelmuyden Kiese opplevde et resultatfall på 18 prosent til 182 millioner kroner i fjor. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Likevel økte driftsresultatet før skatt og utbytte med 4 millioner kroner til 12,2 millioner kroner. Dette skyldes blant annet at selskapet gjorde kostnadsbesparende tiltak under pandemien.

– I en situasjon med stor usikkerhet tok vi ned kostnadene våre i alle tre land i henhold til estimatet og i henhold til ulike myndigheters ordninger for permitteringer og kostnadsreduksjoner, sier konsernsjef Karne Lykkebo i en kommentar.

Les også

Ingen planer om å holde kjeft: «Det verste er jo å bli glemt»

Permitterte

I Norge permitterte selskapet 27 ansatte, noe som var den største endringen i konsernet. De fleste er nå tilbake i jobb enten i Geelmuyden Kiese eller andre, og kun to er fortsatt permittert.

Isolert falt byråinntektene med 15 prosent til 140 millioner kroner. Likevel endte datterselskapene i både Norge, Sverige og Danmark med overskudd.

Selskapet understreker at det førende under endringsprosessen var utvikling av byrået.

– 2020 har vært et krevende år med stor usikkerhet. Takket være stor fleksibilitet fra ansatte og ledelse har vi kommet godt gjennom året, og jeg er alle stor takk skyldig. Selv har jeg opplevd at vi har stått til ladning i påvente av bedre tider, sier styreleder Hans Geelmuyden i en kommentar.

Les også

Åpner for å selge Geelmuyden Kiese

Byttet toppsjef

Han varslet sin avgang som konsernsjef 3. august i fjor. Da fortalte han at de skulle utvikle et kommunikasjonsselskap for fremtiden, og at han da hadde spurt seg om det var en 63-åring som skulle lede selskapet. Etter å ha konkludert med at det ikke var det, fikk selskapet inn Lykkebo i konsernsjefstillingen.

– Mitt mandat er å bygge samfunnsbyrået Geelmuyden Kiese i Skandinavia. Det har aldri vært viktigere for virksomheter og organisasjoner aktivt å bidra til utviklingen av samfunnene våre. Det vet kundene godt, og vi kan se at vår evne til å kombinere strategi, politikk og kreativitet er etterspurt i alle markeder, sier Lykkebo.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Geelmuyden Kiese
  2. Regnskap og resultater

Flere artikler