Ytterligere 200 kan miste jobben i grensehandelbutikker

Coronakrisen fører til få kunder i grensehandelbutikkene på Svinesund og Nordby Shoppingcenter. Nå varsler matgiganten Grensemat at det kan komme flere oppsigelser.

 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Onsdag skrev E24 om at 96 ansatte ved grensehandelsbutikene Nordby Supermarket og Maximat på Nordby og Svinesund blir sagt opp på grunn av at coronakrisen har nærmest stanset all grensehandel.

Nå gjør Grensemat AB, som eier de tre butikkene, det kjent at de har varslet ytterligere 200 ansatte. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Slike varsel er en forhåndsbeskjed om at de ansatte kan bli oppsagt. Grensemat kom med et lignende varsel i juni knyttet til de ansatte som fikk beskjed om at de ble sagt opp onsdag. Grensemat har innledet forhandlinger med fagforeningene rundt det nye varselet.

Grensemat begrunner de nye varslene med at coronapandemien har hatt stor påvirkning på selskapets butikker. Noe som har skjedd på grunn av den stengte grensen.

«Situasjonen har vært og er veldig uforutsigbar for oss. Konsekvensene av den stengte grensen på grunn av pandemien blir store for våre lojale og flinke medarbeidere på både den svenske og norske siden av grensen, skriver Grensemat.

E24 har forsøkt å komme i kontakt med Grensemat AB, som foreløpig ikke har besvart våre henvendelser.

Etter at coronakrisen rammet Norge i mars har regjeringen frarådet alle reiser som ikke er nødvendige til alle land. Senere ble det åpnet for enkelte regioner med tilfredsstillende smittesituasjon, men passeringer til store deler av Sverige har likevel ført til karanteneplikt ved innreise til Norge.

Den stengte grensen har rammet grensehandelen svært hardt. I utgangen av august kom Statistisk sentralbyrå med en rapport som viste at nordmenn brukte 28 millioner kroner på grensehandel i andre kvartal. Det var en nedgang på 99 prosent fra 4,1 milliarder kroner i samme periode året før.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Svinesund
 3. Grensehandel
 4. Coronaviruset

Flere artikler

 1. 96 ansatte mister jobben i grensehandelsbutikker

 2. UD vil ikke gå inn for særordning for kriserammede Strömstad

 3. Maximat mangler kunder og ansatte - men nå fylles hyllene opp

 4. Julevarene er her: Forbereder seg på en sesong uten grensehandel

 5. Betalt innhold

  Stengte grenser er gull verdt for vinmonopol og dagligvare: – Spente på å se hvordan atferden vil endre seg