Milliontap for Nordnet-kunder etter hotellportal-konkurs

Den dansk-svenske hotellbookingtjenesten Nustay skulle ta opp kampen med sider som Hotels.com og Booking.com. Nå er selskapet konkurs.

STORTAP: Saxo Bank-milliardær Lars Seier Christensen må på lik linje med et titall Nordnet-kunder innse at Nustay-investeringen fikk en trist slutt.

Lars Poulsen / TT NYHETSBYRÅN
  • Hans M. Jordheim
Publisert: Publisert:

Omtrent 50 norske Nordnet-kunder har gått på solide tap på investeringer i konkursrammede Nustay.

Ved årsskiftet eide disse aksjer i hotellbookingselskapet til en verdi av 10 millioner kroner.

Gjennom året har imidlertid selskapet blitt hardt rammet av coronakrisen. Nustays omsetning har den siste tiden ligget på 5 prosent av nivået fra januar og februar.

Det har gått hardt utover aksjekursen, som har gått fra en pris på omtrent 3 svenske kroner i januar til å bli tilnærmet verdiløs.

På fredag stengte kursen på 0,26 øre og på mandag begjærte Nustay seg konkurs. Fredag ble dermed selskapets siste dag som børsnotert selskap.

Nordnet-sjef Anders Skar forteller at antallet kunder med eierskap i selskapet lå på omtrent samme nivå ved utgangen av september som ved årsskiftet og at verdiene deres da var verdt under en halv million kroner.

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig når kundene våre taper penger på sine investeringer.

Les på E24+

Årets styreleder: – Man sitter ikke i styrer lenger. Man er styrearbeider

– Sånn kan det gå

Nustay ble grunnlagt for seks år siden for å ta opp kampen med blant annet Expedia, Booking.com og Hotels.com.

For dansker ble selskapet for alvor kjent i 2016, da Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen kjøpte en fjerdedel av selskapet mens komikeren Casper Christensen tok på seg rollen som firmaets frontfigur.

FRONTFIGUR: Komiker Casper Christensen har profilert Nustay.

Tore Kristiansen, VG

– Jeg tror at jeg har skutt inn i underkant av 15 millioner kroner i selskapet opp gjennom årene. For et halvt år siden var den investeringen mer enn fordoblet, men sånn kan det gå, skriver Lars Seier Christensen i en e-post til Finans.dk.

Avisen skriver at Nustay aldri har klart å generere overskudd etter at det ble stiftet i 2014.

De fem første regnskapsårene ble det et samlet tap på over 50 millioner danske kroner. I fjor kom underskuddet på 31,5 millioner danske kroner.

Les på E24+

President Biden kan løfte flere norske aksjer

Ønsket 21 mill. – fikk 39.000

Ideen bak Nustay gikk ut på å matche gjester med hoteller. Dette ble gjort ved at kundene førte inn en rekke opplysninger om dem selv.

Og jo flere opplysninger hotellene fikk, jo bedre priser fikk kundene.

Etter børsnoteringen i mars i fjor har Nustay imidlertid hatt flere problemer. De har blitt rammet av mislykkede bookinger, ifølge dem selv på grunn av problemer hos samarbeidspartnere, og den danske avisen Børsen.dk avslørte i fjor høst at prisene som portalens kunder fikk slett ikke var unike, men at alle kunder – uavhengig av profil og innstillinger – hadde fått samme priser siden januar samme år.

Gjennom coronakrisen har ledelsen tatt ulike grep for å få kapital inn i selskapet, men stort sett uten hell.

I august og september hadde investorer mulighet til å utnytte aksjeopsjoner som hadde sørget for 21 millioner danske kroner i friske midler.

Resultatet ble 39.000 kroner.

Les på E24+

Nå blir SAS og Norwegian utfordret der det gjør mest vondt

Les på E24+

Børsbølge i norsk tech: Fordelene og ulempene for startups

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Konkurs
  2. Reiseliv
  3. Coronaviruset

Flere artikler