Rygge flyplass til salgs

Moss Lufthavn Rygge er til salgs. Jotunfjell Partners, som har sittet som eiere siden 2017, selger både terminalbygg, parkeringshus og flyoppstillingsplasser.

Moss Lufthavn Rygge er lagt ut for salg.
Publisert:

– Det er jo litt trist. Samtidig må vi slå fast at vårt eierskap på Rygge ikke har vært noen suksess, sier talsperson for Jotunfjell Partners, Espen Ettre, til Moss Avis.

Prisen vil ikke Ettre si noe om.

DNB Næringsmegling i Oslo har fått salgsoppdraget.

– Vi går ikke ut med noen konkret prisantydning, men interessenter kan legge til grunn at det er mulig å få kjøpt eiendommen betydelig under byggekost, sier direktør Hans-Christian Birkedal.

Avtale går ut

Målet er å få solgt i løpet av året.

DNB Næringsmegling vil heller ikke dele salgsprospektet.

– Salgsprospektet deles kun med seriøse interessenter, sier Birkedal.

I en avtale mellom Jotunfjell og DNB om finansieringen av kjøpet sto det at terminalbygget skal legges ut for salg dersom man ikke i 2021 har fått i gang sivil lufttrafikk, ifølge Moss Avis.

Kjøpte i 2017

Jotunfjell kjøpte i 2017 flyplassen av Orkla, Thon Holding AS og Østfold Energi. Håpet var at flyselskapene skulle bli overbevist om å ta i bruk Rygge.

Da Jotunfjell tok over flyplassen eide det allerede Airport Retail Group, som driver flere taxfreebutikker på flyplasser i Norge. Jotunfjell Partners er et investeringsselskap som spesialiserer seg på å overta selskaper med problemer, og har som mål å snu virksomheten rundt slik at den igjen blir lønnsom.

Moss Lufthavn Rygge ligger på Rygge flystasjon, på grensen mellom Rygge og Råde i Østfold, omtrent 10 kilometer sørøst for Moss sentrum. Flyplassen ble lagt ned i 2016 etter at flyselskapet Ryanair la ned sin base, noe de begrunnet med innføringen av en passasjeravgift på 88 kroner per billett.

Les også

Norse Atlantic stiger på Oslo Børs – meglerhus ser betydelig oppside

Les på E24+

Børskommentar: «Norwegian kan ha møtt en vegg»

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om