Store selskap dropper julebord: – Unødvendig, sier Nakstad

Aker Solutions og Kongsberg Gruppen føyer seg i gruppen til industribedrifter som dropper årets julefest. Likevel er det fortsatt høyt trykk hos julebordarrangører, ifølge NHO.

Aker Solutions hadde planer om å arrangere julebord ved 16 ulike steder i Norge.
 • Andrine Resvoll
 • Ada Lea
 • NTB
Publisert: Publisert:

Aker Solutions bestemte seg torsdag for å avlyse det planlagte julebordet for alle sine ansatte.

– Med de usikre omstendighetene som er nå, velger vi å se an situasjonen, og utsetter alt av sosiale sammenkomster, sier kommunikasjonssjef Torbjørn Andersen til E24.

Selskapet hadde planer om å arrangere julebord ved 16 ulike steder rundt om i landet, både i egne lokaler og ved lokale utesteder. Andersen forteller at avgjørelsen er fersk, og at de ennå ikke har snakket med utestedene som rammes av avlysningen.

– Dette kommer naturlig nok i en viss grad til å gå utover lokalt næringsliv, forteller han.

Torsdag fikk også alle ansatte i Kongsberg Gruppen og FMC beskjed om at årets julebord igjen blir avlyst. Det skriver Laagendalsposten. Haugesunds Avis melder at Aibel har utsatt den årlige festen.

Nakstad: - Unødvendig

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier at julebord er greit, så lenge gjestene er friske.

– Det å møte kollegaer på julebord, såframt alle er friske, utgjør heller ingen risiko. Det man må huske på, er at om man er syk eller noen av de du skal møte er syke, da må man holde seg hjemme, sier Nakstad til TV2.

Også Helsedirektoratet avlyser årets julebord. Det har ført til kanselleringer, til tross for at Helsedirektoratet selv sa avlysningen ikke skulle tolkes som et signal til andre arrangement. Stavanger kommune har også avlyst julebord for flere hundre ansatte etter økende smitte i regionen.

Rema 1000 opplyser at de «som hovedregel» kommer til å avlyse sine julebord, også ved hovedkontoret med 500 ansatte, melder Dagbladet lørdag.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad.
Les på E24+

Julebord avlyst: – Frykter fortsettelsen

Ikke avbestillingstrykk

Hotellkjeden Nordic Choice var blant arrangørene som i fjor fikk flere henvendelser fra større kunder som ønsket å avlyse planlagte julebord. I år er situasjonen en annen foreløpig.

– Noen henvendelser har det vært, spesielt etter at Helsedirektoratet avlyste sitt julebord, men vi merker ikke noe avbestillingstrykk, sier administrerende direktør Torgeir Silseth.

Han sier at hotellkjeden har opparbeidet seg gode smittevernrutiner etter snart to års erfaring med gjennomføring av trygge arrangementer. I tillegg opplever de at kunder setter stor pris på at de endelig får mulighet til å samle ansatte til en etterlengtet førjulsfeiring.

– Trygt å gjennomføre julebord

NHO Reiseliv, interesseorganisasjon for blant annet hotell og serveringsbransjen, forteller til E24 at det fortsatt er stor etterspørsel hos restauranter og hoteller.

– Det er ingen nasjonale tiltak som legger begrensninger på å ha julebord, og vi ser at etterspørselen er høy. I Oslo meldes det om en dobling av bookinger sammenlignet med julebordsesongen 2019, sier Ole Michael Bjørndal, fagdirektør for næringspolitikk i NHO Reiseliv.

Han mener det er trygt å gjennomføre julebord i år.

– Utelivet har veldig god erfaring med smittehåndtering. Dette er de blitt gode på, sier Bjørndal.

NHOs inntrykk er at det ikke er mange som har avlyst julebord så langt. Kun noen helseinstitusjoner, noen kommuner og noen større bedrifter som er ekstra varsomme.

Les på E24+

Fikk to kanselleringer på ti minutter: – Frykter fortsettelsen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Julebord
 2. Espen Nakstad
 3. Kongsberg Gruppen

Flere artikler

 1. Nakstad: Unødvendig å avlyse julebord

 2. Betalt innhold

  Julebord avlyst: – Frykter fortsettelsen

 3. Omikronvarianten er bekreftet i utbruddet på Frogner i Oslo

 4. Pridesponsor avlyser markeringer

 5. Nakstad om julebord-utbrudd: – Sier noe om hva vi har i vente