Støre: – Nødvendig med nye strenge tiltak

Regjeringen innfører en lang rekke nye tiltak.

Publisert:

– Situasjonen gjør det nødvendig med nye strenge tiltak, sier statsminister Jonas Gahr Støre på pressekonferansen tirsdag kveld.

De nye tiltakene innføres ved midnatt natt til torsdag, og vil foreløpig gjelde for fire uker. Men etter to uker skal disse evalueres på nytt, opplyser helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Tiltakene inkluderer skjenkestopp fra klokken 24, meteren gjeninnføres, og det blir antallsbegrensninger på arrangementer.

Regjeringen innfører også nasjonalt påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter avstand i butikker, kjøpesenter, serveringssteder, kollektivtransport, taxi og innendørs stasjonsområder. Dette gjelder også for ansatte der det ikke er tatt i bruk fysiske barrierer.

Det innføres også påbud om at arbeidsgiver skal legge til rette for hjemmekontor der det er mulig. Dette gjelder for de steder der det ikke går ut over tjenester som krever tilstedeværelse som er viktig og nødvendig for virksomheten.

For å bøte på utfordringene tiltakene gir for næringslivet, foreslår regjeringen å gjeninnføre den nasjonal kompensasjonsordningen med noen justeringer, forteller næringsminister Jan Christian Vestre til E24.

I tillegg styrkes den lokale kompensasjonsordningen, som nå er på 200 millioner kroner, med ytterligere én milliard kroner.

Les også

Regjeringen gjeninnfører kompensasjonsordningen for næringslivet

Den siste uken har det blitt innført regionale tiltak flere steder i landet, blant annet knyttet til større utbrudd av omikron-varianten. Samtidig har flere pekt på at det er nødvendig med flere tiltak.

Helsedirektør Bjørn Guldvog sa til VG tirsdag ettermiddag at det nå er risiko for at norske sykehus og kommuner kan havne i en situasjon der behovet for nødvendig helsehjelp er større enn de kan tilby.

Publisert:
Gå til e24.no