Konkurransetilsynet kobles inn i striden om nye boligannonse-priser fra Finn

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) får ikke gehør fra Finn.no etter kritikken mot en ny prismodell for boligannonser. Nå vil de koble inn Konkurransetilsynet.

Eiendomsbransjen tror Finns nye prismodell for boligannonser kan være i strid med konkurranseloven.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Når Finn.no ikke viser noen forståelse eller tar inn over seg den alvorlige kritikken vi har rettet, så må vi ta saken videre. Derfor har vi bestemt oss for å involvere Konkurransetilsynet, sier NEF-direktør Carl Geving til Dagens Næringsliv.

I første omgang vil de be om et møte med tilsynet for å legge fram sin dokumentasjon, opplyser han. Striden handler om en ny prismodell for boligannonser lansert på Finn i januar.

– Etter vår vurdering har Finn.no misbrukt sin dominerende stilling. Vi tror det kan være i strid med konkurranseloven, og mener det nå trengs en grundig gjennomgang av konkurransemyndighetene, sier Geving.

NEF, Huseierne og Forbrukerrådet mener annonsemodellen presser meglerforetakene til å betale langt høyere priser enn før, med mindre de vil godta dårligere synlighet på annonsene.

Finn-toppsjef Eddie Sjølie har slått kraftig tilbake mot påstandene.

– Vi har i dialog med NEF blitt presentert for en del fakta og påstander som vi mener er feilaktige om de nye produktpakkene som vi lanserte i markedet 5. januar i år, sa Finn-toppsjef Eddie Sjølie til DN i januar.

Finn.no eies av Schibsted. E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram.

Publisert: