- I GRÅSONEN AV LOVEN: «Pyramidelignende» selskap bytter navn

Samtidig som Lotteritilsynet er i ferd med å avgjøre om Wealth Masters International (WMI) og CarbonCopyPro (CCP) bryter pyramideloven, avslutter selskapene samarbeidet.

BYTTER NAVN: CarbonCopyPro bytter navn.

Skjermdump selskapets hjemmeside
  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert:

De omstridte tvillingselskapene Wealth Masters International (WMI) og CarbonCopyPro (CCP) bryter samarbeidet og i tillegg bytter CCP navn.

De pyramidelignende selskapene er for tiden under gransking av Lotteritilsynet for mulig brudd på pyramidebestemmelsen i Lotteriloven etter at tilsynet i vår konkluderte med at de drev i gråsonen.

Les mer: Lotteritilsynet gransker pyramidelignende selskap

Etter én måned med saksbehandling har Lotteritilsynet fremdeles ikke konkludert hvorvidt WMI og CCP er ulovlige pyramider. E24 har tidligere skrevet at cirka 1100 nordmenn har latt seg lokke til å satse penger på de pyramidelignende selskapene der medlemmene skal selge en lang rekke produkter vil venner og bekjente.

Medlemslister E24 sitter på, viser at blant de 1100 medlemmene i Norge, er det store profiler innenfor både idrett, politi, finans og artistmiljøene.

Les mer: 1100 nordmenn lokket med helse, velstand og visdom

Blir borte på internett

Det er uklart hvorvidt partene velger å bryte samarbeidet, men begge selskapsnavnene får opp en rekke negative omtaler hvis man googler dem. Deriblant en lang rekke sider som omtaler pyramidespill.

Selskapet CCP er i ferd med å danne to nye selskaper: Pro University og Automatic Millionaire Academy.

De som selger "nye" CCP-produkter omtaler det under kallenavnet "pro". Et slikt navn lar seg ikke søke opp like lett på Google som CCP eller WMI.

Mens CCP bytter navn og profil, velger WMI å satse på produkter.

Selskapet går fra å tilby i hovedsak finansiell utdannelse til også å selge anti-aldringsprodukter. Selskapet skal satse på "verdens mest avanserte anti-aldringsteknologi".

WMI-sjef: - Ja, vi er i gråsonen

Ba om pyramidesvar

Lotteritilsynet ba tidlig i oktober WMI og CCP om dokumentasjon angående driften av selskapene, for å vurdere om de faller inn under pyramidebestemmelsen i Lotteriloven.

Tilsynet fikk dokumentasjonen tidlig i november, men har ennå ikke konkludert i saken.

Rakel Bruteig i Lotteritilsynet opplyste til E24 at tilsynet ikke kan uttale seg om saker så lenge de er under behandling.

Les mer: Klarte ikke fristen for pyramide-spørsmål

Omstridt selskap

E24 har ved flere anledninger omtalt virksomheten til WMI og CCP. Tidligere medlemmer har uttalt seg sterkt kritisk til virksomhetene, og da WMI-leder Kip Herriage var i Norge i oktober, sa han at de opererte i en gråsone av loven, men understreket at de drev på rett side av loven.

WMI har tidligere uttalt at de første sakene om virksomheten, ikke lenger vil kommentere nye saker overfor E24.

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Flere artikler

  1. Medlem solgte bilen, investerte i pyramide

  2. WMI mener Lotteritilsynet tok feil

  3. Pyramidespill må legge ned i Norge

  4. Her er en video av et salgsmøte avholdt torsdag kveld. Møtet varte i 56 minutter. Klikk på play for å se hele møtet.Tirsdag fikk han pyramide-stempelTorsdag solgte han nytt konsept

  5. Lotteritilsynet gransker reisenettverk for ulovlig pyramidesalg