Ingen ny oljestreik

Drøye to timer på overtid natt til søndag kom LO-forbundet Industri Energi og Oljeindustriens landsforening (OLF) til enighet i meklingen. Dermed blir det ingen ny oljestreik.

FORNØYD: Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi er fornøyd etter at partene i oljetvisten kom til enighet på overtid rundt klokken halv tre natt til søndag.

Terje Bendiksby
  • NTB
Publisert: Publisert:

Partene skulle etter planen ha vært ferdig ved midnatt natt til søndag, men satt to timer og 20 minutter over tiden.

Dersom partene ikke hadde blitt enige ville 159 medlemmer av Industri Energi på installasjonene Ringhorne (Esso) og Kvitebjørn (Statoil), der KCA Deutag har boreoppdrag, blitt tatt ut i streik.

Partene er enig i et generelt tillegg på 4,5 %, samt et kronetillegg på kroner 3.641 til samtlige ansatte.

LES OGSÅ: Kan bli oljestreik søndag: - Tviler på produksjonsstopp

Fornøyd

Med avtalen «tar de ansatte på Borebedriftavtalen et betydelig skritt mot harmonisering med tariffavtalen forbundet har med Norges Rederiforbund (NR)», skriver Industri Energi i en pressemelding.

– Det er all grunn til å være fornøyd med resultatet, dette innebærer en harmonisering mot NR avtalen, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

Enigheten betyr at Industri Energi «kan konsentrere seg fullt ut om pensjonsspørsmålet når de senere i år møter i Rikslønnsnemnda,» heter det videre i pressemeldingen.

Tariffstridig

OLF har hevdet at en streik ville være tariffstridig, men innvendingene ble enstemmig avvist av Arbeidsretten fredag.

Borebedriftsavtalen var blant de tre overenskomstene som Industri Energi og OLF forhandlet om i forkant av sommerens streik på norsk sokkel, og arbeidsgiversiden mente LO med meklingen forsøkte seg på en urimelig omkamp.

Streiken i sommer ble stanset ved tvungen lønnsnemnd. Partene er innkalt til rikslønnsnemda den 9. og 11. oktober.

LES OGSÅ:

Publisert:

Flere artikler