Armani betaler seg ut av skattestrid

Giorgio Armani sendte 2,2 milliarder kroner til skattefuten i forrige uke.

GJØR RENT: Arbeider gjør den siste finpussen før presentasjonen av høst- og vinterkolleksjonen til Giorgio Armani under moteuken i Milano i år.

ALESSANDRO BIANCHI
  • Johann D. Sundberg
Publisert: Publisert:

Motehuset Giorgio Armani har gitt etter for italienske myndigheters krav om innbetaling av skatt.

I forrige uke betalte motehuset 270 millioner euro, eller vel 2,2 milliarder kroner, til skattemyndighetene. Dermed avsluttet de en langvarig konflikt om beskatningen av motehuset inntekter fra datterselskaper utenfor Italia.

Det melder den italienske avisen Il Sole 24.

En talsmann for selskapet, som er eid av mannen som har gitt navn til det, bekrefter overfor den italienske avisen at opplysningene stemmer, uten å ville gi noen ytterligere kommentarer.

Jakter selskaper

Italienske myndigheter har under de siste årenes økonomiske krise intensivert arbeidet med å kreve inn skatt fra store og profilerte italienske selskaper.

Også Italias berømte moteindustri har fått høre fra den italienske skattefuten.

Det er blant annet kjent at motegiganten Prada Holding i et forlik har gått med på å å betale inn 420 millioner euro, eller bortimot 3,5 milliarder kroner, i skatt i et forlik med italienske myndigheter.

De fleste skattesakene blir løst gjennomforlik som Armani og Prada har inngått.

Design-duoen Dolce og Gabbana er imidlertid et solid unntak. De er dømt for å ha unndratt flere hundre millioner euro fra beskatning. Dommen er anket og utfallet av ankesaken er ventet å foreligge 30. april.

Må få opp skatteinngangen

Skatteinntektene fra Italias store og rike selskaper er et viktig skritt i arbeidet med å reparere en skakkjørt økonomi som er hemmet av en enorm statsgjeld.

Blant de mer spesielle tiltakene for å sikre at rike betaler skatt er at skattemyndighetene kan stanse sjåfører som kjører eksklusive biler og kreve at de dokumenterer at de har betalt en skatt som står i forhold til kjøretøyet.

Det har ført til at salget av luksusbiler har falt kraftig!

Les også:

Reuters: Italia etterforsker Apple for skattejuksDolce & Gabbana legger ned om skattebot må betalesDolce & Gabbana dømt til fengsel for skattesvindel

Publisert:

Flere artikler

  1. Dolce og Gabbana frikjent for skatteunndragelse

  2. Millioner får lavere skatt i Italia

  3. Baksmell for Stordalen etter skatteråd – får millionerstatning

  4. Betalt innhold

    Kildeskatten – forklart med lusekofte og den italienske norgesvennen «Laura»

  5. Tangen fikk 335 millioner i skattesmell