Boligselger anker milliondom i skjeggkre-sak

En boligselger som i januar ble dømt til å gi et prisavslag på 1,77 millioner kroner etter at det ble påvist skjeggkre i boligen han solgte, anker dommen.

Foto: Lise Åserud NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Sommeren 2017 kjøpte et ektepar et rekkehus vest i Oslo. Noen måneder senere, etter at de hadde flyttet inn, fant de skjeggkre i kaffekoppen. Senere blir det påvist rundt 7.000 skadedyr i boligen, skriver ABC Nyheter.

Saken blir brakt inn for retten, der ekteparet krever at kjøpekontrakten heves, eventuelt at de får prisavslag på boligen.

Les også

«Funkygine» tapte skjeggkre-sak

Heving av kontrakt

30. januar i år slo Oslo tingrett fast at kontrakten blir stående, men at selgeren må gi ekteparet prisavslag og erstatning på til sammen 1,77 millioner kroner. I tillegg blir selgeren dømt til å betale sakskostnader på 150.000 kroner.

– Anken vil bli sendt i dag, sier advokat Nils Henrik V. Jørgensen i Bull & Co til ABC Nyheter. Han representerer selgeren og Protector forsikring.

Advokat Tine Beate Eriksen, som representerer kjøperne, sier det kan være aktuelt for kjøperen å igjen fremme krav om heving av kontrakten når saken kommer opp for lagmannsretten.

Les også

Kraftinvestor Einar Aas luksusleilighet på Aker Brygge: Norges dyreste bolig har skjeggkre

Krysset av nei

I dommen fra Oslo tingrett kommer det fram at selgerne har krysset av i nei-boksen på spørsmålet om det er, eller har vært, sopp, råteskader eller skadedyr i boligen. De har også opplyst til takstmannen at de ikke var kjent med skjulte feil eller mangler i boligen.

Selgerne mener de ikke har brutt sin opplysningsplikt i salgsoppgaven siden de ikke var klar over at det var skjeggkre i boligen. De var heller ikke klar over at det var påvist skjeggkre hos naboene.

Les også

Meglertopp etter skjeggkre-søksmål: – Tilløp til hysteri

Les også

Skadedyr koster forsikringsselskap 146 millioner

Les også

– Alle som driver med handel og logistikk, har et ansvar

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Toppblogger saksøker etter skjeggkre-funn

  2. Ny dom: Skjeggkre spiser ikke opp boligverdien

  3. Skjeggkre-dom reiser nye spørsmål: – Prognosene er at skjeggkreene er kommet for å bli

  4. Annonsørinnhold

  5. Meglertopp etter skjeggkre-søksmål: – Tilløp til hysteri

  6. Bikbok-gründer frikjent i tvist om 150-millionersvilla