Boligselger anker milliondom i skjeggkre-sak

En boligselger som i januar ble dømt til å gi et prisavslag på 1,77 millioner kroner etter at det ble påvist skjeggkre i boligen han solgte, anker dommen.

Foto: Lise Åserud NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Sommeren 2017 kjøpte et ektepar et rekkehus vest i Oslo. Noen måneder senere, etter at de hadde flyttet inn, fant de skjeggkre i kaffekoppen. Senere blir det påvist rundt 7.000 skadedyr i boligen, skriver ABC Nyheter.

Saken blir brakt inn for retten, der ekteparet krever at kjøpekontrakten heves, eventuelt at de får prisavslag på boligen.

Les også

«Funkygine» tapte skjeggkre-sak

Heving av kontrakt

30. januar i år slo Oslo tingrett fast at kontrakten blir stående, men at selgeren må gi ekteparet prisavslag og erstatning på til sammen 1,77 millioner kroner. I tillegg blir selgeren dømt til å betale sakskostnader på 150.000 kroner.

– Anken vil bli sendt i dag, sier advokat Nils Henrik V. Jørgensen i Bull & Co til ABC Nyheter. Han representerer selgeren og Protector forsikring.

Advokat Tine Beate Eriksen, som representerer kjøperne, sier det kan være aktuelt for kjøperen å igjen fremme krav om heving av kontrakten når saken kommer opp for lagmannsretten.

Les også

Kraftinvestor Einar Aas luksusleilighet på Aker Brygge: Norges dyreste bolig har skjeggkre

Krysset av nei

I dommen fra Oslo tingrett kommer det fram at selgerne har krysset av i nei-boksen på spørsmålet om det er, eller har vært, sopp, råteskader eller skadedyr i boligen. De har også opplyst til takstmannen at de ikke var kjent med skjulte feil eller mangler i boligen.

Selgerne mener de ikke har brutt sin opplysningsplikt i salgsoppgaven siden de ikke var klar over at det var skjeggkre i boligen. De var heller ikke klar over at det var påvist skjeggkre hos naboene.

Les også

Meglertopp etter skjeggkre-søksmål: – Tilløp til hysteri

Les også

Skadedyr koster forsikringsselskap 146 millioner

Les også

– Alle som driver med handel og logistikk, har et ansvar

Publisert:

Flere artikler

  1. Toppblogger saksøker etter skjeggkre-funn

  2. Ny dom: Skjeggkre spiser ikke opp boligverdien

  3. Høyesterett: Boligkjøpere får ikke skjeggkre-rabatt

  4. «Funkygine» tapte skjeggkre-sak

  5. Meglertopp etter skjeggkre-søksmål: – Tilløp til hysteri